Nekünk volt több helyzetünk, de a DVTK szerzett több gólt

Akkor nem érdemes bosszankodni az eredmény miatt, ha az ellenfél sokkal jobb teljesítményt nyújtott. Úgy viszont nagyon fájó egy vereség, ha az ellenfél nem játszott jobban, kevesebb helyzete volt, mégis ő nyert. A mi szempontunkból sajnos pont ilyen volt a DVTK elleni hazai bajnoki.

 

 

Négy idegenbeli mérkőzés után hazai pályán játszhattunk, pontosabban Kaposváron, amit nevezzünk inkább semleges helyszínnek. Ellenfelünk a DVTK volt, amely az előző szezonban még az élvonalban szerepelt, ám onnan kiesett, most pedig szeretne azonnal visszajutni a legjobbak közé.

Ennek megfelelően jó kerete van a diósgyőri csapatnak, de azzal is tisztában volt mindenki, hogy ha tudásunk legjavát nyújtjuk, le tudjuk győzni a vendégeket. Kifejezetten élvezetes, eseménydús első negyvenöt percet produkált a két együttes, nagy csata zajlott a pályán, és helyzetekben sem volt hiány. A DVTK a 7. percben közel állt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, de a robosztus csatát, Horváth Zoltán fejese nem találta el a kaput. Nem sokkal később válaszoltunk, Harsányi István lökete után a bal felsőbe tartott a labda, sajnos Póser résen volt. Jó volt látni, hogy abszolút pariban vagyunk, sőt, játékban többet nyújtottunk, mint ellenfelünk, s ha Tamás László manapság nincs beoltva gól ellen, akkor a 17. percben talán a vezetést is megszerezzük. Nem sikerült.

A mérkőzés következő fontosabb mozzanata egy sajnálatos sérülés volt. Egy ütközést követően csapatkapitányunk, Harsányi István maradt a füvön a jobb karját fájlalva: nem is tudta folytatni a játékot. Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy a könyöke megrándult és korházba kellett szállítani.

Az első félidő hajrájáig maradt a gól nélküli döntetlen, ám a 39. percben sajnos a vendégek megszerezték a vezetést Horváth Zoltán révén. Hidegzuhany volt ez a javából, de hamar felocsúdtunk, s négy perccel később Bányainak csak el kellett volna találnia a kaput az egyenlítéshez.

A második félidőt első negyedórájában nagyot küzdöttünk az egyenlítésért, aminek meglett az eredménye. Szinanovics szabadrúgásánál még megúszták a vendégek, ám nem sokkal később érkezett Jancsó, és a 61. percben már 1-1-et mutatott az eredményjelző! Kikapartuk tehát a gesztenyét, megteremtettük annak az esélyét, hogy győzzünk.

A második szentlőrinci gól pedig ott volt Grumics lábában. Csatárunk a 69. percben állt be Bányai helyére, öt perccel később pedig nagy helyzetbe került, de sajnos rosszul találta el a labdát. Nem sokkal később aztán a DVTK egy szép akció végén ismét betalált, Molnár gólja pedig eldöntötte a meccset, a vendégek 2-1-re nyertek.

Nagy kár érte, sokkal több volt ebben a mérkőzésben!

 

 

Szentlőrinc – DVTK 1-2 (0-1)

Labdarúgó NB II., 15. forduló. Kaposvár, Rákóczi Stadion, 100 néző. Vezette: Derdák Marcell (Király Zsolt, Kiss Balázs). Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi (Keresztes, 69.), Hesz, Tamás L., Németh Márk – Havas, Ujvárosi – Harsányi (Szinanovics, 24.), Jancsó (Kovács M., 85.), Biben – Bányai (Grumics, 69.). Vezetőedző: Marián Sluka. DVTK: Póser – Eperjesi, Szeles, Hegedűs, Szatmári – Molnár (Oláh, 86.), Zsemlye (Bárdos, 82.), Bertus (Németh Márió, 72.), Bokros – Könyves, Horváth Z. (Kocsis D., 72.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerzők: Horváth Z. (38.), Molnár (76.), ill. Jancsó (60.).

7. perc: Bal oldali vendégszögletet követően Hegedűs lőtt kapura, a talajról magasra felpattanó labdát Horváth Zoltán 4 méterről a léc fölé fejelte.

9. perc: Harsányi kapott remek indítást, 13 méterről, jobbról lőtt, a bal felsőbe tartó labdát azonban Póser szögletre ütötte.

17. perc: Harsányi jobb oldali szöglete jól kanyarodott középre, Tamás László 10 méterről nyugodtan fejelhetett, de sajnos nem találta el a kaput.

21. perc: Egy párharcot követően Harsányi maradt a földön a jobb karját fájlalva. Le is kellett mennie a pályáról, nem tudta folytatni, a helyére Szinanovics állt be.

39. perc: Prokop védése után a labda Horváth Zoltán elé került, akinek közelről nem volt nehéz dolga (0-1).

43. perc: Hazai bedobás után Bányai került ziccerbe, de 8 méterről csúnyán a kapu fölé vágta a labdát.

48. perc: Szinanovics szabadrúgásból a kapu elé ívelte a labdát, amit Tamás László a jobb kapufára lőtt, majd a kipattanót Havas küldte 17 méterről a kapu bal oldala mellé.

57. perc: Nagy esély! Szinanovics 17 méterről végezhetett el szabadrúgást, a bal felsőt vette célba, de néhány centit tévedett.

61. perc: Egy bal oldali beadát után Szinanovics sarokkal Jancsóhoz továbbított, aki 6 méterről nem hibázott (1-1).

64. perc: Könyves lőtt jobbról, éles szögből, a labda az egyik szentlőrinci védőről szögletre pattant.

74. perc: A nemrég beállt Grumics könnyen gólt szerezhetett volna, de a kaputól 7 méterre nem találta el jól a labdát.

76. perc: Kocsis adott be balról, az alapvonal közeléből, a kapu elé berobbanó Molnár pedig 5 méterről a hálóba vágta a labdát (1-2).

79. perc: Jobb oldali hazai szöglet után Keresztes 7 méterről fejelt, sajnos pont oda, ahol Póser állt.

 

További eredmények: Tiszakécske–Vasas 1-0, Békéscsaba–PMFC 1-1, Szombathelyi Haladás–Csákvár 4-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Kecskemét 2-0, Dorog–Siófok 4-1, Nyíregyháza–ETO FC Győr 0-1, III. Ker. TVE–Szolnok 0-0, Budaörs–Ajka 1-2, Budafok–Soroksár 2-2.

(Fotó: Kurdi József)