Nekünk voltak nagyobb helyzeteink, de nem tudtunk betalálni

A 10. forduló után is két csapat veretlen még az NB II-ben: a Szentlőrinc és az éllovas Szombathelyi Haladás. Az egymás ellen lejátszott szerdai bajnokin ugyan egy picivel közelebb álltunk a győzelemhez, de mi sem tudtunk gólt rúgni a Halinak, így döntetlenre végeztünk.

 

Számítani lehetett rá, hogy nem ez lesz a leggólgazdagabb mérkőzés a bajnoki forduló során – így is lett. Az éllovas Haladást ugyanis kilenc meccs alatt csak kétszer mattolták, ami egészen kiváló teljesítmény, és a mi kapunkban sem köt ki túl sokszor a labda, nyolc kapott gólnál tartunk.

Az első félidő során többször is közel jártunk ahhoz, hogy megszerezzük a vezetést, sajnos egyszer sem sikerült. Tamás László, Németh Márk és Grumics Miroszláv is betalálhatott volna, ám vagy a vendégek kapusa, Rózsa védett hatalmasat, vagy a célzás nem volt elég pontos. A szünetig egyértelműen a mi akaratunk érvényesült: miközben kidolgoztunk egy-két kecsegtető gólszerzési lehetőséget, a Haladás nem nagyon tudott mit kezdeni a masszív védekezésünkkel.

A második félidőben sajnos nem tudtunk rátenni még egy lapáttal, nem igazán volt esélyünk arra, hogy betaláljunk – jobban zárt a Hali. Az ellenfelünk sem tudott fölénk kerekedni, így egy harcos, kemény, de nem túl izgalmas negyvenöt percet láthattunk, amely végén maradt a 0-0-s állás.

Mindez azt jelenti, hogy mind a Szentlőrinc, mind a Haladás továbbra is veretlen a mezőnyben. Csapatunk immár a hetedik döntetlenjénél tart, s 16 pontjával a 8. helyen áll – ha ezekből az ikszekből egy-kettő győzelem lett volna, akár dobogón is lehetnénk.

 

 

Szentlőrinc – Szombathelyi Haladás 0-0

Labdarúgó NB II., 10. forduló. Kaposvár, Rákóczi Stadion, 200 néző. Vezette: Pillók Ádám (Mohos Milán, Máyer Gábor). Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes, Tamás L., Németh Márk – Havas, Jancsó (Törőcsik, 83.) – Harsányi (Kovács M., 71), Kiss-Szemán, Cenaj – Grumics (Mervó, 71.). Vezetőedző: Marián Sluka. Szombathelyi Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Devecseri (Guzmics, 54.) – Kiss B. (Tóth Máté, 74.), Szekér, Holdampf, Csilus – Tóth Milán (Hegedüs, 65.), Tóth-Gábor (Horváth Rajmund, a szünetben). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

 

6. perc: Tóth Gábor lőtt a tizenhatoson belülről, a labda elakadt Prokop lábában.

16. perc: Egy kifejelt labdát Kiss-Szemán kapásból, 16 méterről jóval a kapu fölé bombázott.

23. perc: Egy keveredés után Tamás László lőhetett, a labda a jobb alsóba tartott, ám Rózsa nagy bravúrral szögletre ütötte. A sarokrúgást Harsányi végezte el, a labda Németh Márkhoz került, aki 8 méterről alig lőtt a jobb kapufa mellé.

27. perc: Jancsó kényszerítőzött Grumiccsal, csatárunk közel állt a gólszerzéshez, de 11 méterről leadott lövése után Rózsa ismét nagyot védett.

35. perc: Németh Márk lőtt 22 méterről a Haladás kapuja mellé.

67. perc: Németh Milán 20 méterről, középről vágta kapura a labdát, ami pont középre tartott, így Prokop magabiztosan hárított.

69. perc: Csilus felívelt szabadrúgását Guzmics lefejelte, csapattársa pedig közelről, a védőktől szorongatva a kapusba lőtte a labdát.

 

A 10. forduló további eredményei: Kecskemét–PMFC 1-0, DVTK–III. Ker. TVE 1-1, Soroksár–Dorog 1-2, Budaörs–Tiszakécske 3-0, Vasas–Nyíregyháza 2-0, Szolnok–Budafok 1-0, Siófok–ETO FC Győr 4-1, Csákvár–Békéscsaba 1-2, Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1.

Hajrá Lőrinc!

(Fotó: Kurdi József)