Nem álltunk messze a pontszerzéstől Diósgyőrben

Fotó: Kovácsevics Dusán

Nagyot harcolt csapatunk a feljutásra apelláló Diósgyőri VTK otthonában a Merkantil Bank Liga 34. fordulójában, felvettük a versenyt a hazaiakkal, de egy korai gól sajnos eldöntötte a mérkőzést – nem tudtuk ledolgozni a hátrányunkat.

 

Tisztában voltunk vele, hogy pokoli nehéz meccs vár ránk, hiszen a Diósgyőr győzelmi kényszerben lépett pályára. Persze nekünk sem ártott volna három pont!

A bajnoki aztán nagyon rosszul kezdődött számunkra, hiszen Horváth Zoltán révén már a 6. percben vezetést szereztek a házigazdák. Mindez nem sok jót ígért, de örömteli volt látni, hogy nem zuhantunk össze, tettük tovább a dolgunkat, szervezetten futballoztunk. Bár a megszokottól eltérő hadrendben léptünk pályára, ez nem okozott gondot, jól működött az ötvédős rendszer – a DVTK-nak vért kellett izzadnia azért, hogy eljusson a 16-osunkig, helyzetbe pedig alig-alig tudott kerülni. Az első félidőben az ütközések, a párharcok terén nem igazán tudtuk felvenni a versenyt ellenfelünkkel, nagyon kemények, olykor durvák voltak a diósgyőriek.

A szünet után már mi is jobban haraptunk, daráltunk, mentünk előre becsülettel. Sok gólszerzési lehetőséget nekünk sem engedélyeztek a házigazdák, de azért volt sanszunk az egyenlítésre: ha kicsivel több szerencsénk van, Tamás László fejesénél nem kerüli el a labda a kaput, hanem a hálóban köt ki. Úgy tűnik, még többet kell tennünk azért, hogy szerencsénk is legyen, s bár most kikaptunk, ez a meccs alapján azt mindenképpen kijelenthetjük, hogy jó úton járunk!

 

MERKANTIL BANK LIGA, 34. FORDULÓ:

DVTK – Szentlőrinc 1-0 (1-0)

DVTK: Danilovics – Szűcs, Hegedűs, Szatmári, Belényesi – Lucas, Jurek (Hornyák, 65.), Oláh, Bárdos – Horváth Z. (Kocsis, 65.), Molnár (Zsolnai, 83.). Vezetőedző: Dragan Vukmir

Szentlőrinc: Hajagos – Rétyi, Hesz, Tamás L., Nagy Zs. (Szabó M., 78.), Nagy B. (Havas, 7., Törőcsik, 70.) – Biben, Grumics, Török (Mucsányi, 70.) – Bányai, Mervó (Drljo, 70.). Vezetőedző: Marián Sluka

Gólszerző: Horváth Z. (6. perc)

Sárga lap: Belényesi (22.), Bárdos (87.), ill. Rétyi (21.), Drljo (87.)

 

A 34. FORDULÓ EREDMÉNYEI: PMFC–Békéscsaba 1-2, Szolnok–III. Ker. TVE 1-0, ETO FC–Nyíregyháza 2-1, Csákvár–Szombathelyi Haladás 0-0, Vasas–Tiszakécske 4-0, Siófok–Dorog 1-1, Soroksár–Budafok 3-0.