„Nem azért megyünk, hogy a Nagyerdőben megnézzük a fákat!”

Pokoli nehéz feladat előtt áll NB II-es labdarúgócsapatunk, hiszen a bajnokság első számú esélyesével, a tabella éllovasával, a DVSC-vel találkozik szerdán Debrecenben.  

 

Nagyon fontos lépést tettek meg a fiúk vasárnap azzal, hogy legyőzték a második helyezett Budaörsöt. Egyrészt lezárták a három vereségből álló rossz sorozatot, másrészt hitet és erőt meríthettek a folytatásra: egy ilyen siker mindenki számára kristálytisztán megmutatja, hogy mire képes ez a csapat, hogy van-e helye a második vonalban. Az 1-0-s győzelem bizonyítja, hogy igenis van!

Szerdán újabb bajnoki vár ránk, és ezen a meccsen is meg kell mutatnunk, mennyi van bennünk – még akkor is, ha a találkozó esélyese (nyugodtan kijelenthető) egyértelműen a hazai együttes. A DVSC vendégei leszünk ugyanis, egy olyan csapattal nézünk farkasszemet, amely költségvetésünk többszöröséből gazdálkodik, és válogatott játékosokat tudott igazolni (például Dzsudzsák Balázst), illetve megtartani. A debreceniek az NB I-es búcsú után azonnal vissza akarnak kerülni az élvonalba, s jó úton járnak afelé, hogy ez sikerüljön: 38 ponttal a tabella élén állnak, öt pont az előnyük a második helyezettel szemben. Ezzel szemben mi 17 ponttal a 17. helyen vagyunk és ádáz küzdelmet vívunk a bentmaradásért, vagyis a két csapat nincs egy súlycsoportban, ám itt érdemes megjegyezni, hogy a DVSC a 17 meccséből hatot nem tudott megnyerni…

– Nagyon örültünk a Budaörs elleni győzelemnek, elsősorban azért, mert a fiúk visszatértek arra az útra, amelyre felesküdtünk – fogalmazott kapusedzőnk, Kovácsevics Árpád. – Mi nem szeretnénk megelégedni azzal a történelmi tettel, hogy elindultunk a másodosztályban, eredményesek is szeretnénk lenni! Csak a munkában hiszünk, csak sok munkával lehet eredményeket elérni. Debrecenben ismét az lesz az alap, hogy a szakmai stáb által felvázolt elképzeléseket, taktikát mindenki fegyelmezetten, maradéktalanul végrehajtsa, s ha ehhez extra egyéni teljesítmények párosulnak, akkor bárhol, bárki ellen van sanszunk. Nem azért megyünk, hogy a Nagyerdőben megnézzük a fákat!

Való igaz, a fákat egy bravúros pontszerzés után is megnézheti a csapat!

Hajrá, Szentlőrinc!

A 18. forduló programja: DVSC–Szentlőrinc (18.00), PMFC–DEAC, Kaposvár–Soroksár, Szolnok–Békéscsaba, Siófok–Csákvár, Budaörs–Szombathelyi Haladás, Ajka–Dorog, Vasas–Nyíregyháza, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–ETO FC Győr, Gyirmót–Kazincbarcika.