Nem lehetünk elégedettek: egy pontot szereztünk a Dorog ellen

Fotó: Fábián László

Nagyon fontos lett volna, de sajnos nem tudtuk megnyerni a Dorog elleni hazai bajnokinkat a Merkantil Bank Liga 23. fordulójában: a második félidőben volt esélyünk a gólszerzésre, ám egyszer sem tudtunk betalálni.

 

Mindenki tisztában volt vele, hogy pokoli kemény meccs vár ránk, annak ellenére, hogy a sereghajtót fogadtuk. Egyrészt a Dorog az életéért küzd, egy ilyen ellenfél pedig mindig veszélyes, másrészt bár ritkán nyer Marián Sluka csapata, rendre jó benyomást kelt, nem játszik alárendelt szerepet.

Persze nekünk nem volt félnivalónk, főleg akkor nem, amikor az előző vasárnap idegenben 4-2-re vertük a Szegedet. Hiszen mi kell ennél több?! A győzelemből erőt és hitet lehet meríteni, úgyhogy mindenki abban bízott, hogy kemény ellenfél ide vagy oda, jön a következő siker.

Sajnos nem jött. Az első félidőben rá sem lehetett ismerni a csapatunkra, megközelítőleg sem futballoztunk úgy, mint Szegeden. Nem tudtunk helyzeteket kialakítani, míg a vendégek jobb teljesítményt nyújtottak. Szerencsére Prokop Rostislav mindig a helyén volt, amikor védeni kellett.

A szünetben aztán cseréltünk, s a pályára lépő Csörgő Raul majdnem rögtön gólt is szerzett – sajnos Molnár Zsombor védte a kapu jobb oldalába tartó lövést. Lendületesen kezdtük a második félidőt, de nem kellett sok idő ahhoz, hogy felocsúdjanak a vendégek. A folytatásban megint kellett egy bravúr Prokoptól, hogy maradjon a 0-0 (Szalai fejesét védte), de a 80. percben úgy tűnt, megtörik a jég, és gól születik. Szép akciót vezettünk ugyanis, amelynek végén Nováknál kötött ki a labda – hogy aztán a lövését követően ne a kapuba kerüljön, hanem a jobb kapufa mellett suhanjon el. Maradt a 0-0, amellyel egyik csapat sem lehetett elégedett, mindez látszott is a vezetőedzők arcán.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 23. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Dorogi FC 0-0

Szentlőrinc: Prokop – Keresztes, Havas, Tamás L. – Farkas (Török, 67.), Papp G. B. (Pintér, 67.), Kesztyűs, Daróczi (Radosevic, 59.), László D. – Taipi (Csörgő, a szünetben), Rétyi (Novák, 75.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Dorogi FC: Molnár – Kárász, Gyurácz, Preklet, Kotula (Lustyik, 75.) – Szerencsi (Vígh, 75.), Kapornai, Albert Á. – Magyari (Barna, 69.), Szalai (Berkó, 83.), Papp M. Vezetőedző: Marián Sluka

Sárga lap: Szerencsi (67.), Kapornai (87.), Preklet (93.)

 

Percről percre:

14. perc: Nagy tűzijáték volt a szentlőrinci kapu előtt! Albert Ádám tűzte rá 24 méterről, a kapu közepébe tartó labdát Prokop kiütötte, Albert Ádám ismételt 16-ról, kapusunk ezúttal a bal felső előtt védett, a kipattanót aztán Szalai fejelte kapura, az egyik védőnk a gólvonalról fejelte ki a labdát.

17. perc: Papp Máté ível be balról, Preklet 6 méterről nem sokkal fejelt a bal alsó mellé.

39. perc: Rétyi cselezte be magát gyönyörűen a 16-oson belülre, a lövésre azonban már nem maradt elég ereje, az egyik dorogi védőn megpattanó labda a kapu jobb oldala mellett ment ki.

42. perc: Kapornai bal oldali szögletét követően átszállt a labda Preklethez, aki éles szögből a rövid felsőt vette célba, Prokop azonban résen volt.

46. perc: Csörgő szépen tartotta a labdát a dorogi védők gyűrűjében, majd egy csel után 9 méterről lőtt – Molnár védte a kapu jobb oldalába tartó labdát.

55. perc: Kárász adott be jobbról, Szalai 6 méterről fejelt, Prokop bravúrral szögletre tolta a léc alá tartó labdát.

80. perc: Mi maradt ki? Szép akciót vezettünk, Csörgő passzolt Pintérhez, aki középen megtalálta Novákot, támadónk térült-fordult, majd 7 méterről a jobb kapufa mellé helyezett.

 

A 23. forduló eredményei: Siófok–Győri ETO 0-1, Gyirmót–Budafok 2-1, Kazincbarcika–Mosonmagyaróvár 0-2, Soroksár-Nyíregyháza 2-2, Ajka-DVTK 0-1, PMFC-Kozármisleny 0-0, Szeged-Haladás 3-0, Tiszakécske-Csákvár 1-1.