Nem mindennapi tett: már a legjobb tizenhat között vagyunk!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

A MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában hazai pályán három góllal legyőztük a szintén NB III-as Kelen SC-t, s ennek köszönhetően várhatjuk a holnapi sorsolást!

 

Három győztes kupameccsel a hátunk mögött az volt a célunk a negyedik fordulóban is, hogy nyerjünk, és ennek köszönhetően megint továbbjussunk. Miután hazai pályán játszhattunk, és egy hozzánk hasonlóan NB III-as, tehát verhető ellenfelet fogadtunk a Kelen SC személyében, erre meg is volt a reális esélyünk.

Az első félidőben akadtak is helyzeteink, de ebben a periódusban még jól tartották magukat a vendégek. Egészen a félidő hajrájáig, amikor nagy bakit követtek el: Rétyi Róbert léphetett ki a felezővonalnál, egyedül száguldott a kapu felé, jól el is tolta a labdát a kifutó Czerula Dávid mellett, ám a Kelen SC kapusa buktatta – megkapta érte a piros lapot.

A második félidőben tehát már emberelőnyben futballozhattunk, amit ki is használtunk. Az első gólunk az 55. percben született meg, amikor Rétyi passzából Novák Zsombor fejelt a kapuba (1-0), aztán a hajrában tovább növeltük előnyünket, és végül eldöntöttük a meccset: Múcska Viktor a 83., Keresztes Bence pedig a 90. percben talált be, így a végeredmény 3-0 lett!

Mindez azt jelenti, hogy csapatunk ott van a legjobb tizenhat között a MOL Magyar Kupában! Várhatjuk a következő forduló sorsolását, amelyre holnap este kerül sor, s amit az M4 Sport élőben közvetít.

 

MOL MAGYAR KUPA 4. FORDULÓ:

Szentlőrinc–Kelen SC 3-0 (0-0)

Szentlőrinc: Szmola – Miklós P. (Ulrich, a szünetben), Keresztes, Németh M., Kiss-Szemán – Kiss K. (Múcska, a szünetben), Hleba (Medgyesi, 54.), Kesztyűs – Grabant, Novák (Csörgő, 85.), Rétyi (Szabó Z., 73.). Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Novák (55. perc), Múcska (83. perc), Keresztes (90. perc)