Nem szabad semmit elkiabálni, de…

Nagyon jól hajrázik NB II-es csapatunk, amely megszerezte a tizenegyedik győzelmét: a Szombathelyi Haladás elleni hazai bajnokin Mervó Bence gólja döntött.

 

A mérkőzés előtt az egyik szentlőrinci szurkoló társa kérdésére tömören így fogalmazott: „A Haladás jobb!” Közel két órával később önfeledten ünnepelt a kerítésnél, akárcsak a panelház negyedik emeletén lakó futballkedvelő, aki vastapssal köszönte meg a fiúknak a győzelmet.

A Haladás egyébként tényleg jobb, legalábbis a tabellán. A pályán azonban ezúttal a Szentlőrinc volt a jobb csapat, ezt senki sem vitathatja. A mérkőzés elején még egyik fél sem talált fogást a másikon, ám a folytatásban egyre inkább a mi akaratunk érvényesült. S ha már akarat! Nagyon jó volt látni, hogy Fröhlichék jobban akarták a sikert a vendégeknél, gondolkodás nélkül belementek minden párharcba, küzdöttek a labdáért, csúsztak-másztak. Csak így lehet!

Az első félidőben ugyan még nem hozta meg a várt eredményt ez a hozzáállás, a szünet után azonban nem sokat kellett várni a hazai gólra. Addig zavartuk az ellenfél védelmét, amíg nem hibázott, s bár Harsányi lövése után talán mellé ment volna a labda, Mervó megérezte a vérszagot, és az 52. percben vezetést szerzett. Hiába, ilyen egy vérbeli csatár!

A folytatásban nagyon szervezetten és okosan futballoztunk, nem hagytuk, hogy ellenfelünk nyomás alá helyezzen minket, s esetleg egyenlítsen. Nem is nagyon alakultak ki helyzetek egyik oldalon sem, a 93. percben történtek azonban jelezték, hogy soha egy pillanatra sem szabad kihagyni – Hajagost megtréfálta a felpattanó labda, de szerencsére Molnár épp időben segítette ki kapusunkat. Ez volt a meccs utolsó említésre méltó jelenete, maradt tehát az 1-0, ami számunkra nagyon-nagyon sokat érhet. De ne kiabáljunk el semmit!

Marián Sluka: – Szervezett játékot nyújtottunk, de csak a huszadik perc után mentünk át jól védekezésből támadásba. Életmentő három pontot szereztünk, de lazításra semmi okunk.

Mátyus János: – Az első félidőben jól játszottunk, de nem volt bennünk elég gólveszély. Szünet után a hazaiak egy hibánkat kihasználták, utána futnunk kellett az eredmény után. Összességében a Szentlőrinc megérdemelten győzött.

 

Szentlőrinc – Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)

Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II., 35. forduló. Szentlőrinc SE Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Horváth Tibor (Szalai Balázs, Kis Zoltán). Szentlőrinc: Hajagos – Molnár, Dulló, Keresztes, Nagy B. – Havas, Ujvárosi (Cenaj, a szünetben) – Harsányi (Torvund, 88.), Fröhlich (Kovács D., 65.), Törőcsik (Kapronczai, a szünetben) – Mervó (Matics, 76.). Vezetőedző: Marián Sluka. Szombathelyi Haladás: Verpecz – Csilus (Tóth M., 60.), Mocsi, Bosnjak, Németh Milán, Debreceni (Jancsó, 76.) – Holdampf – Doktorics (Kállai, a szünetben), Kiss B., Németh Márió (Dragóner, 54.) – Medgyes. Vezetőedző: Mátyus János.

6. perc: A Haladás szögletét követően Bosnjak bólintott kapura, a kapufánál álló Nagy Barnabás azonban kifejelte a labdát.

37. perc: Egy szentlőrinci szöglet után Keresztes fejelhetett, a labda a kapu bal oldalába tartott, ám a gólvonalon álló Németh Milán fejjel mentett.

52. perc: Egy labdaszerzés után Harsányi jobbról, 11 méterről ellőtte a labdát a kifutó Verpecz mellett, Mervó érkezett a hosszúnál, és közelről a kapuba helyezett (1-0).

92. perc: Torvund passzolt Maticshoz, akinek lövését Verpecz hárította.

93. perc: Medgyes tüzelt 20 méterről, a labda ugyan a kapu közepébe tartott, de épp felpattant Hajagos előtt, aki így nem tudta megfogni, a melléről kijött a játékszer, de Havas még épp időben felszabadított.

 

További eredmények: DEAC–Kaposvár 3-0, PMFC–Ajka 0-1, Soroksár–Vasas 2-2, Dorog–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-3, Nyíregyháza–Gyirmót FC Győr 0-1, ETO FC Győr–Szolnok 2-3, Kazincbarcika–Siófok 0-1, Békéscsaba–DVSC 4-4, Csákvár–Budaörs 0-2.