Nem tettünk eleget a győzelemért, egy pontot szereztünk a Kaposvár ellen

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Az utolsó hazai bajnokinkat játszottuk idén hazai pályán, és természetesen győzelemmel szerettünk volna búcsúzni szurkolóinktól, ám ez most nem jött össze, a Kaposvár ellen ugyanis 1-1-es döntetlenre végeztünk.

 

Mindenki tisztában volt vele, hogy a Kaposvár biztosan kellemetlen ellenfél lesz, ugyanakkor hazai pályán eddig senki sem tudott borsot törni az orrunk alá, így bíztunk benne, hogy ezt a feladatot is meg tudjuk oldani. Ráadásul tudtuk, hogy legnagyobb riválisunkra, az Iváncsára is nehéz meccs vár, ennek fényében egy győzelem különösen sokat érhet.

Az első félidő nagy részében az történt, amit elterveztünk. A vendégek nem igazán tudtak eljutni a kapunkig, ugyanakkor mi sem alakítottunk ki sok gólhelyzetet – viszont az a kevés is elég volt ahhoz, hogy vezetést szerezzünk! A 36. percben Németh Márk ballábas löketét Horváth Fábián éppen Novák Zsomborhoz ütötte ki, aki 5 méterről a kapuba fejelte a labdát (1-0). A szünetig már nem változott az eredmény, így egygólos előnnyel mehettünk pihenőre.

A vendégek már a félidőben változtattak, behozták a gólérzékeny Hampuk Ádámot, ami természetesen érthető volt, hiszen az egygólos hátrányon nincs mit óvni. Bár a támadójátékunk lehetett volna hatékonyabb, ennek ellenére megvolt az esélyünk arra, hogy belőjük a második gólunkat, ám tudtuk növelni az előnyünket. Sajnos ebben a negyvenöt percben már a kaposváriaknak is voltak helyzeteik! Az 59. percben ziccerbe kerültek, de Szmola Bálint nagy bravúrral hárított, így maradt az 1-0. Közel húsz perccel később azonban már ő sem tudott segíteni: egy jobboldali bedobást továbbcsúsztattak, Hampuk pedig nem hibázott, egyenlített (1-1).

Volt még vissza negyedóra, minden szurkolónk abban bízott, hogy ennyi elég lesz a győzelem megszerzésére. Igyekeztünk is, mentünk előre, azonban túl sok hiba csúszott a játékunkba, így nem tudtunk eredményesek lenni – maradt az 1-1.

Nagy kár érte, különösen azért, mert az Iváncsa elszenvedte második vereségét, 1-0-ra kikapott Dunaföldváron! Mindez azt jelenti, hogy ha behúztuk volna a meccsünket, akkor két ponttal megelőztük volna az iváncsaiakat, és tabella élére állunk, így viszont csak beértük őket pontszámban.

 

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT 16. FORDULÓ:

Szentlőrinc - Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (1-0)

Szentlőrinc: Szmola – Miklós P., Keresztes, Sághy, Németh M. – Múcska (Kiss K., 78.), Hleba, Kesztyűs (Kiss-Szemán, 86.) – Grabant (Szabó Z., 71.), Novák, Rétyi. Vezetőedző: Pichler Gábor

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Gál, Heil, Harsányi, Pusztai – Babinszky (Hampuk, a szünetben), Horváth B., A. Mazzonetto, Szederkényi, Ekker (N. Mazzonetto, 80.) – Bíró (Mayer, 73.). Vezetőedző: Horváth Rudolf

Gólszerzők: Novák (36.), ill. Hampuk (76.)

 

A 16. eredményei: Dunaföldvár–Iváncsa 1-0, Fehérvár II.–Érd 5-1, Paks II.–Bonyhád-Majos 5-0, PTE-PEAC–Mohács 3-1, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Dunaújváros 2-5, Nagykanizsa–MTK II. 3-2, Szekszárd–Ferencváros II. 1-3.