Nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat

Az ETO FC Győr elleni idegenbeli bajnoki után nagyon kellett volna egy hazai siker, amivel megindulhattunk volna felfelé a tabellán – ehelyett egy góllal kikaptunk a Kazincbarcikától. A melót beletették a meccsbe a fiúk, de képtelenek voltak gólt szerezni.

 

Az ellenfél veszélyes pontrúgásokból, mondta a mérkőzés beharangozójában vezetőedzőnk, Marián Sluka. Erre mi történik? A 4. percben egy kazincbarcikai szöglet után a kapunkban köt ki a labda… Ha lenne kedvünk viccelődni, annyit jegyezhetnénk meg, hogy legalább jól látta a trénerünk.

A mérkőzés tehát rémálomszerűen kezdődött számunkra, de a folytatás már sokkal jobb volt. Hamar magunkra találtunk, átvettük az irányítást, de az első félidőben még nem tudtunk sok helyzetet kidolgozni, jól zártak a vendégek. A szünet után aztán nagyon bekezdtünk, s egy rutinosabb, minden hájjal megkent csapat tíz perc alatt fordított volna a helyünkben: Torvund ziccert hibázott, Kondor pedig nem találta el a kaput nagy helyzetben.

Érezni lehetett, hogy nem férnek bele az ilyen elszalasztott lehetőségek.

A Kazincbarcika egy idő után rendezte a sorait, s bizony vezetett olyan kontrát is, amely végén mi csodálkoztunk a legjobban azon, hogy nem született belőle gól. Nem éltek ezzel a lehetőséggel, s ennek köszönhetően még maradt sanszunk arra, hogy egyenlítsünk, esetleg fordítsunk, de ahogy a többiek, úgy a csereként pályára lépő Lehoczky sem tudta a kapuba gyömöszölni a labdát, pedig próbálkozott közelről és távolról is. A vége újabb nagyon fájó vereség lett.

 

Szentlőrinc – Kolorcity Kazincbarcika SC 0-1 (0-1)

Labdarúgó NB II., 12. forduló. Kozármisleny, 200 néző. Vezette: Sipos Tamás. Szentlőrinc: Hajagos – Havas, Dulló, Keresztes – Harsányi, Nikics (Kovács D., 62.), Fröhlich (Lehoczky, 71.), Kapronczai, Nagy B. (Molnár, 90.) – Kondor (Vajda, 62.), Torvund. Vezetőedző: Marián Sluka. Kolorcity Kazincbarcika SC: Horváth L. – Dávid Z., Fótyik, Farkas – Iszák, Oltean (Borbély, 57.), Tóth B., Mikló (Bereczki, a szünetben) – Tóth L. (Korbély, 69.), Kovác (Kelemen, 84.), Oldal. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

4. perc: Jobb oldali kazincbarcikai szöglet után a védők kifejelték a labdát, ami a 16-os vonalán Tóth Lászlóhoz került, aki a kapu jobb oldalába talált (0-1).

14. perc: Torvund ment el a jobb oldalon, laposan középre adott, az érkező Nagy Barnabás 10 méterről a kapu fölé vágta a labdát.

18. Kovác futott el a jobb oldalon az alapvonalig, ahonnan középre lőtte a labdát, Oldal 5 méterről nem sokkal tévesztette el a kaput.

34. perc: Balról, 24 méterről végezhetett el szabadrúgást a Szentlőrinc, Fröhlich a jobb felső sarkot vette célba, Horváth László szép vetődéssel fogta meg a labdát.

47. perc: Kapronczai hozta ziccerbe Torvundot, aki balról, 7 méterről a kifutó kapusba lőtte a labdát.

51. perc: Torvund tette vissza szépen a labdát az érkező Kondornak, aki jobbról, 14 méterről a kapu jobb oldala mellé csavart.

59. perc: Kapronczai nagy lövést eresztett meg ballal 25 méterről, a labda nem sokkal zúgott el a felső léc felett.

73. perc: Kontrázott a Kazincbarcika, Korbély szorongott helyzetből, balról lőtt, Hajagos kiütötte a labdát.

82. perc: Lehoczky középről, 21 méterről tüzelt, Horváth László a léc fölé tolta a labdát.

84. perc: Jobb oldali szöglet után Lehoczky elé került a labda, aki 7 méterről a kapu fölé lőtt.