Nem tudtunk Dorogon pontot szerezni

Fotó: Hagymási Bence/24 Óra

Az első idegenbeli győzelem reményében utazott csapatunk Dorogra a 4. fordulóban, de sajnos üres kézzel jöttünk haza: 2-1-es vereséget szenvedtünk.

 

Nagyon bíztunk benne, hogy a Szeged elleni hazai győzelem kellő lökést ad játékosainknak, teli lesznek önbizalommal, ami kihat a Dorog elleni idegenbeli meccsre is. Miután a házigazdák egyértelműen a riválisaink közé tartoznak a bentmaradásért folytatott küzdelemben, vagyis hasonló erőt képviselnek, mint mi, három pontért utaztunk hozzájuk, ugyanakkor mindenki tisztában volt vele, hogy három vereséggel a hátuk mögött minden követ meg fognak mozgatni azért, hogy végre eredményesek legyenek.

Nehéz meccs is volt ez, szó se róla. A sűrű program miatt vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő jelentős változásokat eszközölt a kezdőben a vasárnapi bajnokinkhoz képest, ám hiába volt több frissebb futballista is a pályán, a támadójátékunk nem igazán működött az első félidőben. Rögtön a mérkőzés elején Szabó Máté még gólt szerezhetett volna, onnantól kezdve azonban nem voltunk veszélyesek, ellenfelünk viszont a 35. percben Paudits révén vezetést szerzett.

A második félidőben már sokkal jobban néztünk ki, nagy energiákat mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, de nehezen tudtunk helyzetet kialakítani, sehogy sem jött össze a gól. Nem úgy a hazaiaknak, akik a 82. percben Berkó találatával megduplázták előnyüket. Úgy tűnt, ezzel el is dőlt a találkozó, Németh Erik hajszálpontos bombája azonban még felcsillantotta a reményt, ám a hátralévő néhány percben nem tudtuk még egyszer a kapuba juttatni a labdát, így a második idegenbeli meccsünkön is vereséget szenvedtünk.

Az 5. fordulóban, most vasárnap (17.30) ismét hazai pályán játszunk, a Békéscsabát fogadjuk. Nagy szeretettel várjuk szurkolóinkat, harcoljuk ki közösen a második győzelmünket!

Fenyvesi László: – Az első félidőben jól játszottunk, uraltuk a mérkőzést, a második végén viszont nehézzé tettük magunknak a találkozót. Az akaratnak és a csapategységnek köszönhetően megszereztük szezonbeli első győzelmünket.

Jeremiás Gergő: – Az első félidőben nem működött a támadójátékunk, a másodikra ezt sikerült kijavítanunk. A kevés dorogi akciót kontrolláltuk, megtaláltuk a támadójátékuk ellenszerét. Sajnálom, hogy nem szereztünk pontot, legalább egyre rászolgáltunk.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 4. FORDULÓ: 

Dorogi FC – Szentlőrinc 2-1 (1-0)

Dorogi FC: Borsos – Tóth B., Gyurácz, Berkó, Papp M. – Lénárth (Nagyházi, 81.) – Albert (Lustyik, 68.), Szerencsi (Rácz, 81.), Sztojka (Faragó, 81.), SzedlárPaudits (Magyari, 58.). Vezetőedző: Fenyvesi László

Szentlőrinc: ProkopNémeth M. (Kiss-Szemán, a szünetben), Havas, Tamás L., Farkas(László D., a szünetben) – Lénárt, Csilus(Vidnyánszky M., 68.), Daróczi, Németh E. – Csörgő(Rétyi, 81.), Szabó M. (Mervó, a szünetben).Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Gólszerző: Paudits (35. perc), Berkó (82. perc), ill.Németh E. (87. perc)

 

A 4. FORDULÓ EREDMÉNYEI: HR-Rent Kozármisleny–PMFC 0-0, Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1, Nyíregyháza–Soroksár 4-2, Csákvár–Tiszakécske 1-1, Mosonmagyaróvár–Kazincbarcika 1-2, Békéscsaba–MTK 1-4, ETO FC Győr–Siófok 4-1, DVTK–Ajka 3-1, Budafok–Gyirmót FC Győr 0-0.