Nincs megállás: még egy lapáttal rá kell tenni, fiúk!

Fotó: www.magyarfutball.hu

Az előző forduló eredményeinek köszönhetően ismét reális esélyünk van a bajnoki címre – nincs mese, élni kell a lehetőséggel! Holnap a Bonyhád-Majos vendégei leszünk, mindenképpen meg kell nyernünk ezt a mérkőzést.

 

A Ferencváros II. elleni meggyőző játékunk, 6-2-es sikerünk, valamint a Mohács kellemes meglepetése, az Iváncsa elleni győzelme sok mindent megváltoztatott. A riválisunk immár csak egy ponttal előz meg minket, s miután van még vissza öt forduló, nyugodtan kijelenthetjük, hogy reális esélyünk van a bajnoki címre.

Igen ám, de ahhoz, hogy ez így is maradjon, a folytatásban nem szabad hibáznunk. Mindez azt jelenti, hogy a holnapi bajnokinkat is meg kell nyernünk: le kell győznünk idegenben a Bonyhád-Majost. Nem lesz könnyű, ez biztos, leendő ellenfelünk ugyanis elég kiszámíthatatlan csapat, ráadásul mindent megtesz azért, hogy bentmaradjon a harmadosztályban.

– A Fradi elleni mérkőzésen két dolog volt számomra nagyon fontos – fogalmazott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Egyrészt azt vártam, hogy a teljesítményünk nagymértékben javuljon, ami megtörtént, végre úgy játszottunk, ahogy tudunk, azt láttuk vissza a pályán, amit szerettünk volna, amit gyakoroltunk az edzéseken. Másrészt bíztunk benne, hogy a befektetett munka kifizetődik, s lám, kiderült, hogy az Iváncsa is tud hibázni! Nincs más hátra, most ezt kell továbbvinnünk, a fiúknak ugyanolyan motiváltan kell futballozniuk, mint tették legutóbb. A Bonyhád-Majos pályája nem ideális a mi játékunkhoz, de nem lehet olyan körülmény, ami megakadályozná, hogy megszerezzük a három pontot. Az biztos, hogy jobb játékosaink vannak, jobb csapat vagyunk, de ezt a pályán kell majd bizonyítanunk. Kellemetlen, motivált, agresszív ellenféllel találkozunk, a legjobbunkat kell nyújtanunk, s ha ez sikerül, jó esélyünk lesz a győzelemre!

 

A 26. forduló programja: Bonyhád-Majos–Szentlőrinc (április 28., vasárnap, 17.00), MTK II.–Érd, Paks II.–Dunaföldvár, Ferencváros II.–PTE-PEAC, Iváncsa–Kaposvár, Dunaújváros–Mohácsi TE, Szekszárd–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Nagykanizsa–Fehérvár II.