Nyerjünk meg végre két meccset egymás után!

Az idei utolsó hazai bajnokija előtt áll NB II-es labdarúgócsapatunk, a vasárnapi ellenfelünk a Szolnok lesz. A válogatott szünet óta jó úton járnak a fiúk, otthon legyűrték a Budaörsöt és a Siófokot is – bízunk benne, hogy ezúttal is sikerrel veszik az akadályt.

 

Ahogy a Budaörs, úgy a Siófok ellen is nagyon jó benyomást keltett csapatunk. A fiúk tették a dolgukat, mindenki apait-anyait beleadott a győzelemért, s miután a megfelelő koncentrációnak és fegyelmezettségnek köszönhetően kevés volt a hiba, mindkétszer be tudtuk gyűjteni a három pontot.

Nagyon kellett!

Persze hátradőlni nem lehet, mindent ugyanígy kell csinálni a folytatásban is. Vasárnap az a Szolnok látogat hozzánk, amely 28 pontjával a 8. helyen áll a tabellán, míg mi 20 ponttal a 16. pozíciót foglaljuk el. Az augusztusi, szolnoki mérkőzésen 1-0-s vereséget szenvedtünk (a gólt természetesen a Tisza-partiak kétméteres csatára, Novák Csanád szerezte), most jó lenne visszavágni ezért a fiaskóért.

– Pontosan ott kell folytatnunk, ahol múlt vasárnap abbahagytuk – fogalmazott vezetőedzőnk, Sluka Marián. – Összeszedett, koncentrált, akaratos teljesítményre van szükségünk annak érdekében, hogy átlépjük a saját árnyékunkat, és újabb meccset nyerjünk. Ellenfelünk nagyon veszélyes pontrúgásokból, erre oda kell figyelnünk!

A Siófok elleni mérkőzésnek ugyanolyan volt a forgatókönyve, mint a Budaörssel szembeni bajnokinak: a hajráig nem esett gól, aztán jöttünk mi, s kikapartuk a gesztenyét. Múlt vasárnap Kovács Dávid volt a nyerő emberünk.

– Nagyon kellett már nekem ez a gól, jót tett a lelkemnek! – mondta támadónk. – Már Debrecenben, a Loki elleni meccsen is jól éreztem magam a pályán, akkor gólpasszig jutottam, most pedig végre be is találtam. Sokat jelentett számunkra ez a győzelem! A Budaörs, a Siófok és a Szolnok elleni három hazai bajnokin legalább hét pontot akartunk szerezni, de most, hogy már megvan hat, csakis a kilenccel lehetünk elégedettek. Ugyanazzal a hozzáállással kell futballoznunk, mint az utóbbi mérkőzéseinken, s lehetőség szerint most sem szabad gólt kapnunk. Nyernünk kell!

Csapatunk hat győzelemnél tart, de a szezon során még nem tudott megnyerni két bajnokit egymás után. Itt az idő, fiúk!

A 20. forduló programja (december 6.): Szentlőrinc–Szolnok (13.00), Dorog–PMFC, DEAC–Soroksár, Nyíregyháza–Kaposvár, ETO FC Győr–Ajka, Békéscsaba–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Csákvár–Gyirmót FC Győr, Kazincbarcika–Vasas, Budaörs–DVSC, Szombathelyi Haladás–Siófok.