„Örömmel térek vissza oda, ahol megbecsülnek!”

A következő szezonban ismét a Szentlőrinc csapatát erősíti Németh Márk, aki 2019-ben a PMFC-hez távozott tőlünk, most onnan tér vissza. A futballtudása mellett az emberi tulajdonságai miatt is örülünk annak, hogy ismét számíthatunk rá.

 

Egy régi ismerőst köszönthetünk a fedélzeten: Németh Márkot nem kell különösebben bemutatni a szentlőrinci szurkolóknak. A 24 éves bal oldali védő 2017 és 2019 között két szezonon át erősítette csapatunkat, összesen 59-szer húzhatta magára klubunk mezét. Jó teljesítményére felfigyelt a PMFC, mi pedig természetesen nem gördítettünk akadályt a váltás elé. A pécsieknél aztán nem kapott annyi lehetőséget, amennyire számított, így a pályafutása, a fejlődése érdekében most inkább visszatér hozzánk.

– Nagy örömmel térek vissza oda, ahol megbecsülnek! – fogalmazott Németh Márk. – Szerettem Szentlőrincen futballozni, remek a közösség, jó a szakmai munka, biztos vagyok benne, hogy jól fogom maga érezni. A PMFC-nél sajnos nem úgy számítottak rám, ahogy reméltem, így most van némi meccshiányom, bízom benne, hogy minél előbb utolérem magam. Szeretnék sok időt a pályán tölteni, jó teljesítményt akarok nyújtani mind védekezésben, mind támadásban, gólpasszokat akarok adni és gólokat is szeretnék lőni. A célom az, hogy egyénileg fejlődjek, ehhez minden adott Szentlőrincen. Segíteni akarok abban, hogy a csapat elérje a célját, ismét bentmaradjon a másodosztályban, sőt, kicsit közelebb kerüljön a középmezőnyhöz!

– Amikor tudomásunkra jutott, hogy az előző klubjánál nem számolnak vele, nem volt kérdés számunkra, hogy visszahozzuk-e – mondta Fekete Tivadar, klubunk sportszakmai igazgatója. – Talán fogalmazhatok úgy, hogy ő a mi kutyánk kölyke, a mi gyerekünk. Amikor annak idején szerződtettük az NB III-as csapatunkba, hamar meghatározó játékos lett, az együttes oszlopos tagjává vált. De nem csak a futballtudása miatt nagyon szimpatikus és fontos számunkra, olyan emberi tulajdonságok jellemzik, amelyeknek köszönhetően könnyen, gördülékenyen lehet vele dolgozni: őszinte, mentes minden sztárallűrtől, manírtól! Nagyon hamar meg tudtunk vele állapodni, ez is jelzi, hogy milyen a kapcsolat a klub és Márk között. Számára a Szentlőrinc nagyon jó lehetőség ahhoz, hogy visszatérjen arra az útra, amelyen másfél–két évvel ezelőtt járt. Tőlünk megkapja a kellő türelmet, hiszen tisztában vagyunk a képességeivel, miként azzal is, hogy kell egy kis idő, amíg visszaszerzi a kissé megtépázott önbizalmát.

Sok sikert szentlőrinci színekben, Márk!