Öt évig az Atalanta játékosa volt Forgács Dávid!

Folyamatosan tagja volt az utánpótlás válogatottaknak, részt vett U19-es Európa-bajnokságon és U20-as világbajnokságon is, öt évig pedig az Atalanta játékosa volt Forgács Dávid, aki jelenleg a Paksi FC futballistája, de a 2020/2021-es szezonban kölcsönben NB II-es csapatunkat erősíti.

 

 

Szegeden született és a Tisza Volán focisulijában kezdett futballozni a most 25 éves Forgács Dávid. Tehetségére hamar felfigyeltek, nagyon korán külföldre szerződött: tizenöt esztendős volt mindössze, amikor Olaszországba került, leigazolta az Atalanta.

 

– Öt évet töltöttem el az Atalantánál, Olasz Kupa-mérkőzésen a felnőtt csapat kispadján is ülhettem – mesélte Forgács. – Az első felnőtt szezonom során kölcsönben az AC Pisa együttesénél voltam a Serie C-ben: ebben az időszakban nagyon sokat tanultam, a csapatban ugyanis több Serie A-s múlttal rendelkező társam volt, a vezetőedzőnk pedig nem más volt, mint a Milan ikonikus alakja, a világbajnok Gennaro Gattuso… Az idény végén megnyertük a play-offot és feljutottunk a második vonalba. A következő szezonban viszont már nem a pisaiaknál játszottam, hanem az Anconát erősítettem a Serie C-ben.

 

Az olaszországi légióskodás alatt Forgács Dávid folyamatosan tagja volt a magyar utánpótlás válogatottaknak, egészen az U21-es korosztályig. Több nagy nemzetközi tornán is részt vett, szerepelt 2014-ben az U19-es hazai rendezésű Európa-bajnokságon, illetve az U20-as világbajnokságon is Új-Zélandon – utóbbin gólt is szerzett.

 

– Olaszországból 2017-ben jöttem haza, a Diósgyőr csapatába igazoltam, ahol két évet töltöttem el. Tavaly áprilisban sajnos súlyos sérülést szenvedtem, elszakadt a keresztszalagom. A sikeres rehabilitációmat követően idén januárban a Nyíregyháza szerződtetett, ahol a lehető legtöbb játékperccel próbáltam újra csúcsformába lendülni, de a koronavírus-járvány miatt sajnos lefújták a bajnokságot. Nyáron az NB I-es Paks csapatához írtam alá, ahonnan kölcsönbe kerülök a Szentlőrinchez. Új klubomnál egyértelműen az lehet az elvárás, hogy újoncként megmutassa, helye van a másodosztályban. A célunk az, hogy minél hamarabb kiharcoljuk a bentmaradást. Én pedig szeretnék minél több meccset a pályán tölteni, hogy ennek köszönhetően egyre jobb formába lendüljek, s visszatérjek arra a szintre, ahol a sérülésem előtt voltam. Szeretném eredményes játékkal segíteni a szentlőrinci csapatot!

 

A több poszton, bal szélső védőként és középpályásként, valamint belső középpályásként is bevethető Forgács Dávid a Paksi FC és a Szentlőrinc jó kapcsolatának köszönhetően kerülhetett hozzánk.

 

– Szeretném ezúton is megköszönni a paksiak ügyvezető igazgatójának, Haraszti Zsoltnak, akivel régóta remek kapcsolatban vagyok, hogy ilyen könnyen és gyorsan megegyeztünk – mondta sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Sokat nyomott a latban, hogy Dávidot kölyökkora óta jól ismerem, folyamatosan nyomon követtem a pályafutását, s akkor is tartottuk a kapcsolatot, amikor Olaszországban futballozott. A további pályafutása szempontjából megfelelő lépés, hogy nálunk folytatja, hiszen sok játéklehetőségre van szüksége ahhoz, hogy ismét csúcsformába kerüljön, és érdemes azt is tudni, hogy a Paks hosszú távon számol vele. A pedigréje önmagáért beszél, nem véletlen, hogy az Atalanta, amely Európa-szerte híres az utánpótlásképzéséről, kiszemelte és szerződtette őt. Sokat segíthet nekünk, épp ezért nagyon örülök annak, hogy a hívó szavamra igent mondott.

 

Sok sikert kívánunk Neked szentlőrinci színekben, Dávid!