Pluszok, extrák kellenek – ki kell másznunk a gödörből!

Az utóbbi két forduló a legkevésbé sem a mi szájízünk szerint alakult: elveszítettük azt a két bajnokit, amelyeken nem kaphattunk volna ki. Gödörben vagyunk, ahonnan minél előbb ki kell másznunk. A Haladás elleni vasárnapi meccsen meg kell mutatniuk a fiúknak, hogy mire képesek!

 

A Csákvár elleni hazai vereség után úgy mentünk el a DEAC-hoz, hogy rögtön javítunk. Sajnos olyannyira nem sikerült, hogy még pontot sem szereztünk.

– Nem tudtunk kimászni a gödörből – fogalmazott vezetőedzőnk, Sluka Marián. – Az első félidőben mi birtokoltuk a labdát, de lassan és körülményesen futballoztunk, nem voltunk elég kreatívak, így aztán helyzetekig sem jutottunk. Hiányoztak a pluszok, az extrák. Ellenfelünk pedig vezetett egy kontrát, amiből gólt lőtt. A szünetben változtattunk, cseréltünk és szerkezetet váltottunk, ennek köszönhetően feljavult a játékunk. Volt öt százszázalékos helyzetünk, ám egyet sem rúgtunk be.

A vége vereség lett, aminek az lett az eredménye, hogy ismét kieső helyen vagyunk, ráadásul egy pontra megközelített minket a Csákvár. Nem vagyunk tehát jó helyzetben. Köszönhető ez egyrészt annak, hogy bár sokszor jól futballozunk, a helyzeteinkkel borzasztó rosszul sáfárkodunk, nagyon kevés lehetőséget váltunk gólra. Másrészt olyan egyéni hibákat követnek el a játékosok, amelyeket nem szabad: az ellenfelek sokszor az ilyen hibáknak köszönhetően kerülnek ziccerbe és találnak be. Saját magunk életét keserítjük ezekkel az óriási baklövésekkel!

Vasárnap délután, a 16. fordulóban a Szombathelyi Haladás vendégei leszünk. Na, ez az a meccs, amely akkor is pokoli nehéz, ha nem hibázunk… Ha mégis, akkor nincs esélyünk.

– Én továbbra is bízom a csapatban, bízom a fiúkban! Vissza kell térni ahhoz a hozzáálláshoz, akarathoz, ami korábban jellemző volt ránk, s amelynek köszönhetően sikeres meccseket vívtunk. Minden játékosnak pluszt, extrát kell beletennie, csak így lehetünk eredményesek. Ki kell másznunk a gödörből!

Leendő ellenfelünk, a Haladás 23 ponttal a hetedik helyen áll a tabellán. Mátyus János együttese az utóbbi időben szorgosan gyűjtögette a pontokat, négy meccsen keresztül veretlen maradt, szerdán azonban beleszaladt a késbe: pont az a Csákvár intézte el, aki néhány nappal azelőtt a mi eszünkön is túljárt.

A 16. forduló programja (november 8., vasárnap): Szombathelyi Haladás–Szentlőrinc (17.00), Ajka–PMFC (17.00), Szolnok–ETO FC Győr, Siófok–Kazincbarcika, Budaörs–Csákvár, Kaposvár–DEAC, Vasas–Soroksár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Dorog, DVSC–Békéscsaba, Gyirmót FC Győr–Nyíregyháza.