Pokoli nehéz meccs vár ránk, de oldottunk már meg hasonló feladatot!

Fotó: dvtk.eu

Négy nyeretlen bajnokival a hátunk mögött a mezőny egyik legjobb csapatához, a feljutásra hajtó DVTK-hoz utazunk. Kőkemény bajnoki vár ránk vasárnap, ez biztos, de korábban többször is bizonyítottuk, hogy nem ijedünk meg a saját árnyékunktól!

 

Ha valaki azt mondta volna a négy hazai bajnokink előtt, hogy csak egy pontot szerzünk meg a lehetséges tizenkettőből, valószínűleg kinevetjük. Nos, nevetni nincs nagyon kedvünk, mert végül tényleg egyet kaparintottunk csak meg, amivel igen kellemetlen helyzetbe hoztuk saját magunkat. A hátralévő öt fordulóban ugyanis többnyire az élbolyhoz tartozó együttesekkel találkozunk, mint most vasárnap, amikor a DVTK vendégei leszünk.

– Sajnos az Ajka elleni meccsen sem tudtuk megszakítani a rossz sorozatunkat, kikaptunk, de legalább voltak biztató jelek! Jobban játszottunk, szervezettebbek voltunk, mint korábban, de ez még mindig nem volt elég – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Gödörben vagyunk, ez tény, de látszik a játékosokon, hogy változtatni akarnak. Annak érdekében, hogy mielőbb kimásszunk ebből a helyzetből, sokat beszélgettünk, néha erre van szükség. Továbbra is nagyon bízunk a csapatban, és egyértelmű, hogy nem feltett kézzel utazunk Diósgyőrbe! Pontokra van szükségünk, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ne üres kézzel jöjjünk haza.

Persze a DVTK-nak is óriási szüksége van a pontokra, hiszen a két legutóbbi meccsén nem nyert, mindössze egy pontot szerzett: kikapott a Haladásnál és ikszelt otthon a Tiszakécskével. Emiatt aztán lecsúszott a harmadik helyre, márpedig a cél a feljutás.

Sajnos a DVTK elleni meccsen sem számíthatunk majd jó néhány alapemberre. A védősorból többen is hiányoznak (ahogy a korábbi bajnokikon is), Keresztes Bence, Németh Márk, Erdélyi Botond és Farkas Marcell sincs bevethető állapotban, csakúgy, mint a középpályáról Jancsó András. Nem meglepő, hogy kényszerből jobbhátvédként kell szerepeltetnünk Harsányi Istvánt, aki pedig támadóként sok zavart szokott okozni az ellenfél védőinek.

– Ez a rossz széria mindenkit elszomorított. Tudtuk, hogy egyik meccs sem könnyű, de ilyen pocsék eredményekre senki sem számított, hiszen korábban komoly csapatokat is legyőztünk – mondta Harsányi István. – Sajnos a szerencse sem állt mellénk, és az utóbbi időben az ordító gólhelyzeteket is kihagytuk. Most nincs más lehetőségünk, a DVTK otthonában kell javítanunk! Az biztos, hogy türelmesen és stabilan kell futballoznunk. A hazaiak biztosan támadni fognak, hiszen gólt kell szerezniük, de ha ez egy ideig nem sikerül nekik, talán görcsössé válnak, amit mi kihasználhatunk: szükség lesz néhány lendületes, veszélyes támadásra, amelyeket remélhetőleg góllal tudunk befejezni. Nagyon bízom a csapatban, szerintem fel tudjuk venni a versenyt a Diósgyőrrel is!

A 34. forduló programja: DVTK–Szentlőrinc, PMFC–Békéscsaba, Szolnok–III. Ker. TVE, ETO FC–Nyíregyháza, Ajka–Budaörs, Csákvár–Szombathelyi Haladás, Vasas–Tiszakécske, Siófok–Dorog, Soroksár–Budafok, Kecskemét–Szeged-Csanád Grosics Akadémia.