Pontot, pontokat kell szereznünk Dorogon!

A vasárnapi bajnoki után szerdán (16.00) újabb mérkőzés vár NB II-es csapatunkra: ezúttal a Dorog vendégei leszünk.

 

Sajnos nem sült el jól számunkra a Soroksár elleni hazai mérkőzés. Bár nem játszottunk alárendelt szerepet, mégis 2-1-es vereséget szenvedtünk – elsősorban azért, mert hiába alakítottunk ki ígéretes gólszerzési lehetőségeket, képtelenek voltunk betalálni, Harsányi István az utolsó percekben tizenegyesből szépített.

Az a hajó már elúszott, nem érdemes vele tovább foglalkozni. Főleg úgy nem, hogy nyakunkon a következő bajnoki, szerdán 16 órakor a Dorog otthonában lépünk pályára. Leendő ellenfelünk a megszerzett pontok tekintetében előttünk jár, már 11-nél tart, s hét meccséből mindössze kettőt veszített el, ennek ellenére nem tartozik a verhetetlen kategóriába – ha a maximumot nyújtjuk, idegenben is lehet esélyünk. Ránk férne már a sikerélmény, az utolsó öt bajnokinkból ugyanis négyet elbuktunk, köztük a legutóbbi kettőt, vagyis döcög a szekér. Jó lenne most alaposan meglökni!

– Annak örültem a legutóbbi mérkőzésünkön, hogy nem néztünk ki rosszul és pariban voltunk egy erős Soroksárral – fogalmazott vezetőedzőnk, Sluka Marián. – Mindkét csapatnak volt öt–öt nagy helyzete, az volt az egyetlen probléma, hogy ők ebből kettőt be is rúgtak. A támadójátékunk most is működött, a tanulság az, hogy főleg az egyéni hibákat kellene eltüntetnünk, kijavítanunk.

A Dorog elleni meccsel kapcsolatban szakvezetőnk elmondta, két hasonló képességű csapat találkozik majd. Leendő ellenfelünk keretében is sok a fiatal, emellett van néhány rutinosabb játékosuk, továbbá mellettük szól a nagyobb NB II-es tapasztalat.

– Masszív, szervezett, védekezésben nagyon fegyelmezett csapattal találkozunk, amely dinamikus, gyors támadásokat vezet és agresszív a párharcokban. Koncentrált, jó játékot várok a csapatomtól, mert a célunk természetesen az, hogy pontot, pontokat szerezzünk! – mondta Sluka Marián.

A 9. forduló programja: Dorog–Szentlőrinc, Soroksár–Szombathelyi Haladás, DEAC–Kazincbarcika, Kaposvár–DVSC, PMFC–Budaörs, Ajka–Siófok, Vasas–Szolnok, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gyirmót FC Győr, ETO FC Győr–Békéscsaba, Nyíregyháza–Csákvár.