Ponttal jöhettünk haza az ETO FC Győrtől!

Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld

Jól játszott NB II-es együttesünk az ETO FC Győr ellen és nagyon közel álltak ahhoz Jeremiás Gergő tanítványai, hogy megszerezzék idei második idegenbeli győzelmüket, de végül meg kellett elégedniük az egy ponttal az ETO Parkban.

 

A győri bajnoki első perceit megnyomták a házigazdák, akik Priskin és Borsos révén is veszélyeztettek, ám mindkét szituációt megúsztuk. A folytatásban magunkra találtunk, és többször is vezetést szerezhettünk volna, ám nem tudtunk a kapuba találni. Ami késik, nem múlik alapon azonban a 31. percben előnybe kerültünk: Daróczi Zoltán ívelte távolról a labdát a kapu elé, Rétyi Róbert pedig futtából, kapásból a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

A második félidő elején Szabó Máté szabadrúgását követően könnyen növelhettük volna a különbséget, sajnos Fadgyas bravúrral szögletre ütötte a labdát. Hosszú ideig úgy tűnt, hogy nem születik majd újabb gól a meccsen, s győzelemmel utazhatunk haza, a győriek azonban a hajrára nagyon felszívták magukat, érezhető volt, hogy mindent megtesznek az egyenlítésért. Ami aztán a 83. percben össze is jött nekik, egy szögletet követően Papp Milán csúsztatott a bal felsőbe (1-1). Miután a hátralévő időszakban már egyik csapat sem tudta döntésre vinni a dolgot, maradt az 1-1, ami természetesen remek eredmény számunkra az ETO otthonában.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 12. FORDULÓ:

ETO FC Győr – Szentlőrinc 1-1 (0-1)

ETO FC Győr: Fadgyas – Papp M., Csinger, Csonka (Fodor, 57.) – Kovács K., Tuboly (Kiss Bence, 57.), Toma, Kovács I., Benczenleitner (Kiss Balázs, 66.) – Borsos (Óvári, 78.), Priskin (Vitális, 66.). Vezetőedző: Tímár Krisztián

Szentlőrinc: Prokop – Farkas, Keresztes, Nagy Zs., Kiss-Szemán – Papp G. B. (Vidnyánszky M., 74.), Németh E. – Rétyi (László D., 68.), Daróczi (Tamás L., 88.), Szabó M. (Török, 74.) – Mervó (Grumics, 74.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Gólszerzők: Papp M. (83.), ill. Rétyi (31.)

 

A 12. forduló szombati játéknapjának eredményei: Nyíregyháza–Dorog 0-1.