Ponttal jöttünk haza Nyíregyházáról!

Nagyon kemény és nehéz mérkőzésre számítottunk Nyíregyházán, azt is kaptunk. Csapatunk felvette a kesztyűt, méltó ellenfele volt a házigazdáknak, így el tudtunk hozni egy értékes pontot.

 

Nagyon beragadt a szekerünk az utóbbi időben, sorra hullajtjuk el a pontokat, ezért rendkívül fontos volt az, hogy Nyíregyházáról ne üres kézzel jöjjünk haza. Pokoli nehéz feladatnak tűnt ez, ugyanis a házigazdák remek formában vannak, zsinórban ötször nyertek!

A hatodik nem jött össze nekik! Játékosainkon látszott, hogy átérzik a felelősséget, mindent beleadtak ezen a mérkőzésen, óriásit melóztak. Szervezettek voltunk, többnyire jól állítottuk meg a hazaiak támadásait, akik nem tudtak sokszor a kapunk elé kerülni. Persze akadt egy-két meleg pillanat, megesett, hogy a gólvonal közeléből kellett tisztázni, de ezeket a szituációkat is megoldottuk. A mérkőzés végül gól nélküli döntetlennel ért véget, egy pontot tehát sikerült megkaparintanunk – nem érdemtelenül.

Gálhidi György– Nem tudtuk megismételni az elmúlt hetek jó teljesítményét, mert agresszívan futballozó, a játékunkat jól tördelő ellenféllel találkoztunk. Így is volt négy helyzetünk, talán tizenegyest is kaphattunk volna két szituációban, de ezek csak kifogások. Valójában nem játszottunk igazán jól és nem tudtuk feltenni az i-re a pontot.

Marián Sluka– A megszerzett pont mellett annak is örülök, hogy koncentráltan és szervezetten futballoztunk. Főleg a második félidőben vettük fel a Nyíregyháza agresszív stílusát, felvállaltuk a párharcokat és végig egyenrangú ellenfeleknek bizonyultunk.

 

Nyíregyháza Spartacus FC – Szentlőrinc 0-0

Labdarúgó NB II., 29. forduló. Nyíregyháza, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács Imre (Kovács II Gábor, Belicza Bence Péter). Nyíregyháza Spartacus FC: Fadgyas – Szokol, Fodor, Jánvári, Galambos – Papucsek – Kalocsai (Sztaroszta, 70.), Paku, Gresó (Györgyi, 80.), Hamed (Svedjuk, 70.) – Hornyák (Zamostny, 56.). Vezetőedző: Gálhidi György. Szentlőrinc: Hajagos – Molnár, Dulló, Keresztes, Nagy B. – Újvárosi (Hleba, 83.), Cenaj (Havas, 83.) – Harsányi (Sili, 69.), Fröhlich (Kovács D., 58.), Kapronczai (Törőcsik P., a szünetben) – Mervó. Vezetőedző: Marián Sluka.

 

A 29. forduló további eredményei: PMFC–DVSC 0-2, Vasas–Gyirmót 1-1, DEAC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-2, Soroksár–Budaörs 5-4, Dorog–Haladás 0-0, Kazincbarcika–Békéscsaba 1-0, Ajka–Szolnok 2-0, Kaposvár–Siófok 1-1, ETO FC Győr–Csákvár 1-1.