Prokop büntetőt hárított – sokat tettünk az egy pontért

A 2021/2022-es szezon harmadik bajnokiján a harmadik döntetlenjét érte el NB II-es csapatunk, de nagy különbség, hogy míg a PMFC elleni meccs után volt bennünk némi hiányérzet, ezúttal teljes mértékben elégedettek lehetünk az egy ponttal.

 

Tisztában voltunk vele, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk idegenben, az ETO-parkban, ugyanakkor a szezon első két bajnokija alapján nyugodtan kijelenthető, hogy a Szentlőrincnek senkitől sem kell tartania az NB II-es mezőnyben. A házigazda győriek élvonalbeli tapasztalattal felvértezett játékosokat is igazoltak a nyári szünetben, az első helyzet mégis előttünk adódott. Sajnos kimaradt, a hazaiak pedig egy jól eltalált távoli lövéssel a 19. percben megszerezték a vezetést.

Jó volt látni, hogy nem törte meg csapatunkat az, hogy hátrányba került. Játékosaink továbbra is szervezetten futballoztak, aminek hamar meglett az eredménye, Kiss-Szemán ugyanis kihasználta helyzetét, s a 35. percben máris egálra állt a mérkőzés!

A szünetben kettőt is cserélt a győriek vezetőedzője, a korábbi 27-szeres válogatott csatár, Klausz László, ám ezzel sem tudta felrázni csapatát. Egészen a 79. percig nem sok minden történt, akkor aztán eldőlhetett volna a meccs: Farkas szabálytalankodott a 16-oson belül, játékosunkat kiállították a hazaiak pedig büntetőt kaptak. Kulcsár állt a labda mögé, de hiába próbált túljárni a lőrinci színekben most bemutatkozó Prokop Rostislav eszén, kapusunk nagy bravúrral védett! A hátralévő negyedórában már nem született több gól, így újabb értékes pontnak örülhettünk!

Klausz László: – Nagyon szerettünk volna győzni, és a második félidő mezőnyfölénye alapján hiányzik is a két pont, mert kimaradtak a helyzetek. A csapat még veretlen, szerdán Budaörsön szeretnénk javítani.

Marián Sluka: – Nagyon masszív, nagyon rutinos kerettel rendelkezik a Győr, amely kiváló támadófocit játszik. Arra készültünk, hogy ezt megakadályozzuk, úgy érzem, sikerült is. Amit megbeszéltünk, az első perctől kezdve működött, nagyon szervezett védekezésből akartunk indulni. Három-négy ígéretes támadásunk is volt 0-0-nál, aztán egy apró védelmi hibánkat követően vezetést szerzett a Győr. Fontos, hogy a csapatomban van tartás, van hit, mindenki, aki a pályán van, igyekszik megcsinálni azt, amit megbeszéltünk. Egy szép akció végén a legfiatalabb játékosunk megmutatta, hogy miért adtunk neki lehetőséget, egyenlítettünk, s utána is higgadtan, tudatosan mentünk tovább. A félidőben még próbáltunk pár dolgot javítani a védekezésünkön. Továbbra is szervezettek, masszívak voltunk, úgy éreztem, lesz még lehetőségünk a gólszerzésre, ennek megfelelően cseréltünk, igyekeztünk lendületet hozni a támadójátékunkba. Sajnos azonban büntetőt kapott az ellenfelünk, Farkast pedig kiállították: szerencsénkre kapusunk bravúrral hárított! Az utolsó tizenöt perc értelemszerűen nehéz időszak volt számunkra, de a fiúkon látszott, hogy nagyon akartak pontot szerezni, ami sikerült is. Gratulálok a srácoknak!

 

 

WKW ETO FC Győr – Szentlőrinc 1-1 (1-1)

Labdarúgó NB II., 3. forduló. Győr, ETO-park, 800 néző. Vezette: Derdák Marcell (Becséri Gergely, Király Zsolt). WKW ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Csonka, Fodor, Barna (Vincze, 14.) – Bagi, Toma, Szimcso (Óvári, a szünetben), Vitális – Priskin (Kulcsár, 66.), Bacsa (Kanalos, a szünetben). Vezetőedző: Klausz László. Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes, Tamás L., Németh – Havas, Jancsó (Hesz, 85.) – Harsányi (Farkas, 62.), Grumics, Török (Cenaj, 62.) – Kiss-Szemán (Maduka, 82.). Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólszerzők: Vitális (19.), Kiss-Szemán (35.).

Kiállítva: Farkas (79.).

 

További eredmények: PMFC–Budaörs 1-1, Budafok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1, III. Ker. TVE–Dorog 1-2, Nyíregyháza–Szombathelyi Haladás 0-0, Békéscsaba–Tiszakécske 2-2, Kecskemét–Ajka 3-1, Szolnok–Soroksár 3-1, Siófok–DVTK 1-1, Vasas–Csákvár 2-1.