Ragyogó szezonzárás: fordítottunk Gyirmóton

Győzelemmel zárta az őszi szezont NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a Gyirmót FC Győr otthonából hozta el a három pontot. A 16. helyen telelünk. 

 

 

Nem sok olyan csapat lesz a mezőnyben, amelyik a bajnokság végén elmondhatja majd magáról, hogy oda-vissza megverte az élbolyhoz tartozó Gyirmótot. Mi most már biztosan ezen kevesek közé fogunk tartozni!

A 2. fordulóban hazai pályán 2-0-ra, most idegenben 2-1-re győztük le a korábbi NB I-es játékosokkal felálló Gyirmótot. A hazaiak a mérkőzés elején nekünk ugrottak, s közel fél óra elteltével vezetést is szereztek. Jó volt látni, hogy ettől abszolút nem estünk össze, sőt, a hátrány jobb teljesítményre ösztökélt minket. Már az első félidőben volt esélyünk az egyenlítésre, helyzeteket dolgoztunk ki, ám nem találtunk az ellenfél kapujába. De ami késik, nem múlik.

A szünetben három helyen is változtatott vezetőedzőnk, Marián Sluka. Nagy elánnal folytattuk a meccset, sok energiát tettek bele a fiúk, aminek meglett az eredménye: jogos büntetőhöz jutottunk, amit Hleba értékesített. És itt még nem álltunk meg! Érezhetően nem elégedtünk meg a döntetlennel, veszélyes kontrákat vezettünk, s a hajrában a hazaiak egyik szöglete után egy remek, látványos akció végén Harsányi is betalált. Ez pedig a győztes gólt jelentette: először nyertünk meg egy NB II-es bajnokit hátrányból!

Bravó, fiúk!

Németh Zoltán: – Sokat tettünk a győzelemért döntetlen állásnál, de ismét beleestünk abba a hibába, amibe a múlt héten, és vereség lett a vége. Sorsdöntő volt a vendégek ajándék büntetője.

Sluka Marián: – Több fordulón keresztül fizettük a tanulópénzt, de összeérett az együttesünk. Győzelmünk igazi csapatmunka volt, az utolsó pillanatig türelmesen játszottunk, amelynek meglett az eredménye.

 

 

Gyirmót FC Győr – Szentlőrinc 1-2 (1-0)

Labdarúgó NB II., 21. forduló. Győr-Gyirmót, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács J. Zoltán (Máyer Gábor, Sinkovicz Dániel)Gyirmót FC Győr: Rusák – Major, Lázár, Hajdú, Szegi – Vass – Somogyi-Bakos (Herjeczki, 65.), Nagy P., Vogyicska, Heffler N. – Szatmári (Simon A., 79.). Megbízott edző: Németh Zoltán. Szentlőrinc: Hajagos – Molnár, Dulló, Keresztes, Nagy B. – Hleba, Lehoczky (Kovács D., a szünetben) – Harsányi (Nikics, 90.), Fröhlich (Cenaj, a szünetben), Kapronczai – Torvund (Kondor, a szünetben, Sili, 84.). Vezetőedző: Sluka Marián.

Gólszerzők: Szegi (27.), ill. Hleba (60. – 11-esből), Harsányi (89.).

 

További eredmények: PMFC–Nyíregyháza 0-0, Kaposvár–ETO FC Győr 2-1, Szolnok–Szombathelyi Haladás 2-0, Siófok–Budaörs 2-1, DVSC–DEAC 4-1, Vasas–Békéscsaba 2-3, Kazincbarcika–Ajka 1-0, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Csákvár 0-0, Soroksár–Dorog 2-0.