"Rég éreztem magam ilyen eufórikus állapotban"

Visszatérő fiatal szélsőnkkel, Vajda Rolanddal beszélgettünk a hétvégi sikerről és a jövőről.

Nincs már veretlen csapat az NB III. Közép csoportjában sem, hiszen a második helyezett Szentlőrinc vasárnap hazai pályán 2-1-re legyőzte az éllovas PMFC-t. A korábban a Honvéd színeiben a Puskás Suzuki Kupán a Real Madridnak is gólt szerző Vajda Roland a pécsiek ellen is betalált, nem mellesleg adott egy gólpasszt is.

Már rögtön a meccs után is látszott, hogy ennek a sikernek nagyon örülnek!
- Nagy győzelem volt ez számunkra! – mondta a 21 éves Vajda Roland, aki a 28. percben vezetést szerzett a Szentlőrincnek, majd az 50.-ben az ő átadása után talált be Kondor Kristóf. – Mindenki a legjobbat akarja megverni, így voltunk ezzel mi is. Kinek sikerüljön, ha nem nekünk, a második helyezettnek?!

Abszolút látszott, hogy elhitték, a PMFC sem verhetetlen.
- Motiváltak voltunk. Az első tíz–tizenöt percben nagy nyomás alá kerültünk, a szögletek, bedobások veszélyesek voltak, de aztán kijöttünk a szorításból, s nem sokkal később gólt is szereztünk. Szerintem utána két hasonló képességű csapat csatáját láthatták a szurkolók. Próbáltunk futballozni, s az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, két óriási helyzetet hagytunk ki. S ahogy az lenni szokott, a legrosszabbkor, az első félidő utolsó pillanataiban gólt kaptunk. Nagyon bosszúsak voltunk emiatt.

De nem adták fel!
- A félidőben megbeszéltük, hogy ezt a meccset csak mi nyerhetjük meg. Még nagyobb elánnal, még több energiával mentünk bele a második játékrészbe, s ennek köszönhetően gyorsan megszereztük a vezetést. A folytatásban már szerencsére nem változott az eredmény, s végül 2-1-re nyertünk.

Minek köszönhették a sikert?
- Egy szóval: csapatmunkának. Tudtuk, hogy átlag feletti teljesítmények kellenek, s mindenki bele is tette a maximumot. Én például nem csak a gólomnak és a gólpasszomnak örültem, hanem annak is, hogy meg tudtam nyerni a párharcaimat annak ellenére, hogy a PMFC védői fizikálisan erősebbek voltak. Látszott, hogy a társaim bíznak bennem, keresnek a labdával. Rég éreztem magam ilyen eufórikus állapotban!

Talán az is belejátszott a győzelembe, hogy az előző hétvégén váratlan vereséget szenvedtek a Szabadkikötőtől.
- Azon a héten folyamatosan rossz dolgok történtek velünk: sérülés, eltiltás, betegség, még a meccs előtti napon is megsérült az egyik játékostársunk. A meccsen pedig gyengén futballoztunk, nem jött össze semmi. Épp azért volt nagyon fontos a pécsiek elleni bajnoki: győznünk kellett ahhoz, hogy rajtuk tudjunk maradni.

Most mindenki ott van a helyén? A PMFC első, a Szentlőrinc négy ponttal kevesebbet szerezve második.
- Minden meccsre úgy megyünk ki, hogy nyerni akarunk. Aztán majd meglátjuk, hogy mindez mire lesz elég.

Diplomatikus. Akkor arra válaszoljon, hogy milyen helyezéssel lenne elégedett Vajda Roland?
- Ha minden mérkőzést megnyerünk, ahogy szeretnénk, akkor szerintem mi végzünk az első helyen, mi leszünk a bajnokok.

(Cikk szerzője: Mayer András)