Reméljük, megint sokat ér majd a hazai pálya, a saját közönség

Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló

Vasárnap újabb hazai bajnokit játszik csapatunk, amely ezúttal a Békéscsabát látja vendégül. A szerdai forduló nem sikerült fényesen, hiszen kikaptunk Dorogon, épp ezért nagyon fontos lenne ismét három pontot szerezni saját szurkolóink előtt!

 

A vasárnap csodálatosan sikerült, a szerda kevésbé – már ami az előző két fordulót illeti. Múlt vasárnap hazai pályán remek játékkal fektettük két vállra a Szegedet, s nyertünk 2-0-ra, a hét közepén aztán 2-1-re kikaptunk attól a Dorogtól, amely a meccs előtt még pontot sem szerzett.

– Az első félidei játékunkkal volt gond Dorogon, nem olyan teljesítményt nyújtottunk, amilyet szerettünk volna – tekintett vissza vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő. – A szünet után becsülettel mentek előre a srácok, jól is futballoztunk, de a második kapott gól megpecsételte a sorsunkat.

Bízunk benne, hogy most vasárnap nem ez lesz a forgatókönyv: rúgjuk inkább mi az első gólt, fusson utánunk az ellenfelünk, aztán vigyük be a kegyelemdöfést a másodikkal. Persze leírni könnyű, megcsinálni sokkal nehezebb. Biztos, hogy nem lesz egyszerű bajnokink, a Békéscsaba ugyanis már kétszer is győzött a négy forduló során: 6-1-re verte otthon a Kazincbarcikát, majd 1-0-ra nyert idegenben a Gyirmót ellen. Szerdán az MTK-t fogadta, s ezen a meccsen beleszaladt a késbe, hiszen 4-1-es vereséget szenvedett.

– Nagyon nehéz meccsre számítok a Békéscsaba ellen. Felkészültünk belőlük, láttuk az összes mérkőzésüket: jó benyomást tettek rám, tudatosan futballozó, bátor csapat érkezik hozzánk. Az eddigiek alapján úgy tűnik, hazai pályán jobbak, eredményesebbek vagyunk, bízom benne, hogy vasárnap felvesszük a versenyt ellenfelünkkel és fölé tudunk kerekedni! – fogalmazott Jeremiás Gergő.

Egy kis statisztika

A két csapat egymás elleni mérkőzései alapján most vasárnap abszolút felénk billen a mérleg nyelve. A legutóbbi két NB II-es szezonban négy meccset játszottunk a Békéscsabával, ebből hármat megnyertünk, egyszer pedig döntetleneztünk.

2020/2021: Békéscsaba–Szentlőrinc 0-3, Szentlőrinc–Békéscsaba 3-0

2021/2022: Szentlőrinc–Békéscsaba 2-1, Békéscsaba–Szentlőrinc 1-1

 

Az 5. forduló programja: Szentlőrinc–Békéscsaba (augusztus 21., vasárnap, 17.30), Gyirmót FC Győr–Mosonmagyaróvár, Tiszakécske–Nyíregyháza, Soroksár–ETO FC Győr, MTK–Budafok, Kazincbarcika–HR-Rent Kozármisleny, Ajka–Csákvár, Siófok–Szombathelyi Haladás, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Dorog, PMFC–DVTK.