Rétyi mindkét büntetőt belőtte – fontos győzelmet arattunk

Fotó: MTK Budapest

A jó kezdésnek köszönhetően magabiztosan nyert NB III-as felnőtt csapatunk az MTK Budapest második együttesének otthonában a 12. fordulóban: mindkét gólunkat fiatal támadónk, Rétyi Róbert szerezte, ráadásul büntetőkből.

 

Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen az MTK II. a középmezőny tagja, és minden ellenfelének megnehezítette a dolgát. Az ilyen meccseken kifejezetten sokat ér a jó kezdés – mi pedig rettentően jól indítottunk! Még csak a 4. percnél jártunk, amikor büntetőhöz jutottunk, Rétyi Róbert pedig ezúttal sem hibázott, így máris 1-0-ra vezettünk.

A folytatásban is a mi akaratunk érvényesült, aminek gyorsan meglett az eredménye. A 20. percben ugyanis ismét 11-est ítélt a javunkra Juhász Bálint játékvezető, Rétyi pedig nem egy félős fajta, megint odaállt a labda mögé – és újra a kapuba vágta (2-0). Érdemes megjegyezni, támadónk a paksi Pesti Zoltánnal együtt holtversenyben a góllövőlista élén áll – mindketten 10 találatnál tartanak.

Kevesen fogadtak volna arra, hogy ez lesz a végeredmény, pedig így történt. A második félidőben jól álltuk a sarat, a védelmünk hibátlanul oldotta meg feladatát, hiszen a házigazdák nem tudtak szépíteni, amivel nyilván nehézzé tették volna a meccset. Végül 2-0-ra nyertünk, így nagyon fontos három pontot szereztünk – jöhet az Iváncsa elleni rangadó, amelyre október 29-én, vasárnap 13.00 órától kerül sor a mi otthonunkban!

Pichler Gábor: - A mérkőzés elejétől kezdve domináltunk, jól mentünk bele a mérkőzésbe, ezt bizonyítja a korai gól is! A folytatásban is többször eljutottunk az ellenfél kapujáig, sőt veszélyesek is voltunk, de a helyzetkihasználásunkkal nem vagyok elégedett. Véleményem szerint nagyobb volt a különbség a két együttes között, 4-5 gól benne volt a mérkőzésben. Voltak olyan periódusok, amikor lehetőséget adtunk az ellenfélnek, ezeket le kell redukálni jövő hétre, továbbá jobb döntések és több  koncentráció kell a kapu előtt.

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT 12. FORDULÓ:

MTK Budapest II. – Szentlőrinc 0-2 (0-2)

MTK Budapest II.: Balázs J. - Anokye, Béres (Kákonyi, 89.), Farkas, Molnár K. (Ebot, 46.), Asante - Herczeg (Földi, 61.), Weisz, Stumpf, Antal - Kenesei (Vas, 61.). Vezetőedző: Kanta József

Szentlőrinc: Héninger – Miklós P., Keresztes, Sághy, Németh M. – Hleba, Medgyesi (Múcska, 79.) – Kiss-Szemán (Ulrich, 64.), Kesztyűs (Kiss K., a szünetben), Rétyi (Szabó Z., 79.) – Novák (Mahler, 88.). Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Rétyi (4. és 20. perc – mindkettőt 11-esből)

 

A 12. forduló eredményei: Dunaújváros–Kaposvár 0-1, Mohács–Fehérvár II. 3-0, Bonyhád-Majos–PTE-PEAC 1-0, Ferencváros II.–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 2-0, Paks II.–Nagykanizsa 4-6, Iváncsa–Érd 3-0, Szekszárd–Dunaföldvár 0-0.