Sajnos hadilábon álltunk a helyzetek kihasználásával

Nagyon sokat dolgozott csapatunk a Soroksár elleni hazai bajnokin, jó néhány gólhelyzetet kialakítottunk, ám rendre kihagytuk őket – ellenfelünk viszont jobban sáfárkodott a lehetőségeivel, s ennek köszönhetően megnyerte a találkozót.

 

Bő húsz másodperccel a kezdés után már örülhettünk volna, s akkor biztosan minden másképp alakul. Nagy Barnabás lövése után azonban a labda nem kötött ki a kapuban – a következő kilencven perc pedig végig így alakult, megvoltak a helyzeteink, de képtelenek voltunk a hálóba gyömöszölni a labdát.

A sok gólszerzési lehetőség jelzi, hogy támadásban jól futballoztunk, ültek az elképzeléseink, sokszor eljutottunk a soroksári kapuig. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy ugyanez volt a helyzet a másik oldalon is, a vendégek is többször veszélyeztettek. Ilyen a futball: a 31. percben Kondor Kristóf könnyen megszerezhette volna számunkra a vezetést, nem sikerült, a fordulásból aztán Lovrencsics Balázs lőtt egy gyönyörű gólt.

A szünet után kicsit kevesebb volt a helyzet, de jó volt látni, hogy minden energiánkat mozgósítjuk az egyenlítés érdekében. Természetesen ezzel együtt járt az is, hogy jobban kinyíltunk, aminek aztán megittuk a levét: Slakta bravúrjai egy ideig meccsben tartottak minket, de aztán ellenfelünk végigvitt egy kontrát, amelyből Korozmán kettőre növelte a különbséget. Kispadunk hevesen reklamált les miatt, de ez változtatott az eredményen, ekkor már 0-2-re állt a mérkőzés.

De még nem volt vége!

Csapatunk továbbra sem adta fel, Sili Luka kiharcolt egy büntetőt, amit Harsányi higgadtan értékesített. Volt még vissza néhány percünk arra, hogy kicsikarjuk a döntetlent – sajnos nem sikerült. Pedig megérdemeltük volna.

 

 

Szentlőrinc – Soroksár SC 1-2 (0-1)

Labdarúgó NB II., 8. forduló. Kozármisleny, 500 néző. Vezette: Derdák Marcell. Szentlőrinc: Slakta – Forgács (Vajda, 77.), Keresztes, Havas, Harsányi – Hleba (Aszalós, 35.), Kapronczai, Nagy B. – Sili, Kondor, Sinkovits (Törőcsik, a szünetben). Vezetőedző: Marián Sluka. Soroksár SC: Varga – Kópis, Gengeliczki, Valencsik, Pászka – Gyömbér – Csernik (Huszák, 78.), Derekas, Magyari (Szerető, 62.) – Korozmán, Lovrencsics B. (Erdélyi, 68.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

1. perc: Sili passzolta jó ütemben a labdát az bal oldalon érkező Nagy Barnabásnak, aki nem sokkal tévesztette el a bal alsó sarkot.

5. perc: Pászka ívelt balról középre, Korozmán 6 méterről kapásból a kapu fölé vágta a labdát.

15. perc: Kópis került nagy helyzetbe, ám jobbról, 6 méterről az oldalhálóba lőtt.

21. perc: Magyari került ziccerbe, 13 méterről azonban a bal kapufa mellé helyezett.

26. perc: Sili száguldott el a jobb szélen, jól adott középre, Kondor előtt még elszállt a labda, a túloldalon érkező Nagy Barnabás azonban elérte, ám nem tudta eltalálni a kaput.

29. perc: Harsányi tűzte rá ballal 20 méterről, Varga bravúrral ütötte szögletre a bal alsóba tartó labdát.

31. perc: Nagy Barnabás bal oldali beadása egyedül találta Kondort, aki 7 méterről a kapu fölé helyezett.

32. perc: Egy jobb oldali beadást Lovrencsics vett le mellel, majd egy pattanást követően 18 méterről gyönyörűen a bal alsóba vágta a labdát (0-1).

52. perc: Magyari lőtt balról, 17 méterről, a labda a bal alsóba tartott, s bár pont felpattant Slakta előtt, a kapus ki tudta tolni szögletre.

56. perc: Harsányi tüzelt 20 méterről, sajnos a labda az oldalhálót találta telibe – a szurkolók már gólt kiáltottak.

64. perc: Kondor csavart balról, 10 méterről a kapu fölé.

77. perc: Csernik lőtt 17 méterről, Slakta szögletre ütötte a labdát. A bal oldali sarokrúgás után Gengeliczki fejelt 6 méterről, Slakta óriási bravúrral védett, a labda a gólvonal előtt gurult végig.

82. perc: Végigvitt egy kontrát a Soroksár, amelynek a végén – lesgyanús szituációban – Korozmán lőtt 8 méterről a bal alsóba (0-2).

89. perc: Silit buktatta Pászka a 16-oson belül, a megítélt büntetőből Harsányi a jobb alsó sarokba vágta a labdát (1-2).

 

További eredmények: Szombathelyi Haladás–PMFC 0-0, DVSC–Ajka 5-3, Budaörs–Kaposvár 0-3, Gyirmót FC Győr–DEAC 3-0, Szolnok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-2, Békéscsaba–Nyíregyháza 2-0, Kazincbarcika–ETO FC Győr 0-5, Siófok–Vasas 2-0.