Semmi sem jött össze nekünk a soroksári kapu előtt

Sajnos véget ért a hazai veretlenségünk, a Soroksár ugyanis vasárnap délután 2-0-ra győzött otthonunkban. Bár a mezőnyben nem futballoztunk rosszul, a kapu előtt nekünk semmi, a vendégeknek szinte minden összejött.

 

Csak egyetlen bajnokink volt eddig ebben a szezonban, amelyen nem rúgtunk gólt: az első fordulóban Gyirmóton nem találtunk a hálóba. Sajnos megvan a második ilyen meccsünk is, hiszen a Soroksár ellen sem voltunk eredményesek.

Pedig sokat tettünk azért, hogy bevegyük a vendégek kapuját. Jó iram jellemezte ezt a bajnokit, mindkét csapat támadott becsülettel, jöttek is szépen a helyzetek. Szerencsére a meccs elején, Lőrinczy lövésénél még megúsztuk kapott gól nélkül, s ha van még egy kis szerencsénk, akkor a 14. percben, Török lövése után vezetést szerzünk – de ezen a meccsen Fortuna elengedte a kezünket. A félidő közepén aztán jött egy védelmi kihagyás, Halmai pedig élt a lehetőséggel, előnyhöz juttatta a csapatát (0-1), amit két perccel később megduplázhatott volna a Soroksár, de Bese egymás után kétszer is nagyot védett.

A 0-1-es első félidő után mindenki abban bízott, hogy legalább a döntetlent kiharcoljuk. Sajnos a második játékrész is vendég lehetőségekkel indult, és bizony megköszönhetjük Lovrencsicsnek, hogy az 56. percben nem talált a kapuba, hanem a kapufára lőtte a labdát. Bár vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő cserékkel próbált változtatni, mindez nem hozta meg a kellő hatást: a Soroksár védelme masszív volt, nem igazán tudtunk nagy helyzetet kialakítani. Lipcsei Péter együttesének pedig egy pici is elég volt ahhoz, hogy eldöntse a meccset, Halmai Ádám ugyanis olyat is megpróbált, amit más ritkán, és neki volt igaza – ollózva lőtt gyönyörű gólt a kapu jobb oldalába (0-2)! Ezzel elúszott a hajó számunkra, kikaptunk, ami azt jelenti, hogy sajnos vége a hazai veretlenségünknek: hét bajnokin át tartottuk otthon a frontot!

A következő fordulóban, november 9-én, szerdán a Tiszakécske vendégei leszünk.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 15. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Soroksár SC 0-2 (0-1)

Szentlőrinc: Bese – Lénárt, Keresztes, Nagy Zs., Farkas – Németh E. (Papp G., 76.), Török (László D., 59.) – Szabó M., Daróczi (Filipovics, 76.), Rétyi (Vidnyánszky M., 59.) – Grumics (Mervó, 68.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Soroksár SC: Kovács M. – Króner, Valencsik, Kékesi, Csontos – Haris, Nagy O. – Halmai, Lőrinczy (Erdélyi L., 90.), Hajdú – Lovrencsics B. (Köböl, 82.). Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerzők: Halmai (25. és 72. perc)

 

Percről percre:

9. perc: Hatalmas vendéghelyzet alakult ki, Lőrinczy találta szemben magát Besével, de a kapu bal oldala mellé lőtte a labdát.

10. perc: Halmai lőtt be jobbról középre a labdát, Lovrencsicsnek majdnem tökéletes volt.

11. perc: Szabó Máté került helyzetbe, de kissé jobbról, 10 méterről csúnyán az égbe vágta a labdát.

14. perc: Nagyon szép akciót vezettünk, amelynek a végén Daróczi lövésébe belevetődött az egyik vendégvédő. A szögletet Daróczi végezte el a bal oldalról, átívelte a labdát a Töröknek, aki kapásból kapura tűzte: Kovács Marcell bravúrral hárított, a kipattanót pedig az egyik soroksári játékos a gólvonal elől fejelte ki.

15. perc: Szabó Máté jobb oldali beadása után Rétyi fejelt a jobb alsó felé, Kovácsnak nem okozott gondot ez a próbálkozás.

25. perc: Halmai Ádám kapott remek labdát, s 14 méterről nem is hibázta el a ziccert (0-1).

27. perc: Bese-bravúrok: kapusunk előbb Króner közeli fejesét védte, majd a vendégjátékos lábbal ismételt, de ekkor is elakadt a labda Besében.

37. perc: Rétyi lőtt 18 méterről, a labda megpattant egy védőn, lelassult, és így Kovács kezei között kötött ki.

43. perc: Ismét Rétyi próbálkozott, ezúttal 21 méterről tüzelt, a labda szépen csapódott lefelé, de így is a kapu felett szállt el.

49. perc: Egy vendég szögletet követően Haris durrantott 20 méterről a kapu mellé.

56. perc: Lovrencsics kapott elképesztően jó indítást, már csak Besével állt szemben, de nem talált a kapuba – a bal kapufa tövét találta el a labda.

60. perc: Szabó Máté indult el balról befelé, 19 méterről leadott lövése megpattant egy védőn, a labda a kapu tetején landolt.

63. perc: Újabb soroksári ziccer: Lovrencsics a bal oldalról átemelt a túloldalon egyedül álló Halmaihoz, aki nem sokkal a kapu fölé fejelte a labdát.

64. perc: Szabó Máté lőtt, Kovács Marcell ismét védett.

72. perc: Németh Erik jó 35-ről szúrta rá, a labda a kapu közepébe tartott, így Kovács magabiztosan fogta.

72. perc: Króner adta be a labdát, Halmai pedig gyönyörű, ollózó mozdulattal küldte a kapu jobb oldalába (0-2).

88. perc: Jobb oldali beadás után Mervó nem tudott belestukkolni a labdába, ami így eljutott László Dávidig, aki csúnyán kilőtte az űrbe.

91. perc: Farkas ívelt be balról, Lénárt a bal alsó sarok mellé fejelte a labdát.

 

A 15. forduló eredményei: Szeged-DVTK 0-3, MTK Budapest-Tiszakécske 4-1, Kozármisleny-Csákvár 1-3, Gyirmót-Ajka 1-3, Dorog-Siófok 1-2, Békéscsaba-Szombathely 2-2, Kazincbarcika-PMFC 1-1, Mosonmagyaróvár-Nyíregyháza 2-2, Budafok-Győr 2-1.