Siófoki pontszerzéssel zártuk a szezont!

Nem maradt pont nélkül a szezon utolsó, 38. fordulójában NB II-es labdarúgócsapatunk, amely 1-1-et játszott Siófokon. Talán meg is nyerjük a mérkőzést, ha a játékvezető les miatt nem veszi el Kovács Dávid szabályos gólját.

 

 

A bentmaradást már mindkét csapat kivívta, tehát ebből a szempontból tét nélküli volt a siófoki bajnoki. Ugyanakkor nagyon szerettünk volna pozitív élményekkel, jó szájízzel nyári pihenőre menni, márpedig két vesztes meccs után (Budaörs, DVSC) ehhez most legalábbis pontszerzésre volt szükség.

 

Nagyon úgy tűnt, hogy ezt sikerrel teljesítjük is, aktívabban kezdtünk ugyanis, s bár Kovács Dávid az első lehetőségénél még csak az oldalhálót lőtte telibe, nem sokkal később már a bal alsó sarokba fejelte a labdát. Sajnos nem sokáig örülhettünk, a játékvezető ugyanis les miatt érvénytelenítette a találatot – véleményünk szerint tévesen. Ezt követően pedig rögtön jött is a hidegzuhany, az első siófoki lehetőségből gól született, Jagodics bólintott a kapunkba (1-0).

 

Az első félidőben már nem változott az eredmény, a másodikban azonban bő negyedóra után igen: Mervó Bence megszerezte szezonbeli harmadik gólját (1-1). A folytatásban egyik csapat sem talált fogást a másikon, így maradt az 1-1 – ezzel a Siófok a 13., mi pedig a 16. helyen zártuk a szezont.

 

Mihalecz István: – A csapat harminc perc eltelte után kivette a nyári szabadságát. Az előző hat találkozón szerzett tizennégy ponttal a játékosok igazolták, hogy lényegesen több van bennük, mint a tavaszi szezon elején mutatott játékuk alapján.

 

Marián Sluka: – Az első félidőben kicsit meglepődtünk az ellenfél két magas csatára miatt, miközben szereztünk egy meg nem adott, szabályos gólt. A döntetlent megérdemeltük, de a győzelemnek jobban örültem volna.

 

 

BFC Siófok – Szentlőrinc 1-1 (1-0)

 

Merkantil Bank Liga NB II., 38. forduló. Siófok, 250 néző. Vezette: Molnár Attila (Király Zsolt, Mayer Gábor). BFC Siófok: Hutvágner – Kiss B., Jagodics, Izing, Deutsch – Szakály (Gaál, 70.), Medgyesi (Kecskés, 62.) – Balogh (Tömösvári, 82.), Horváth P., György N. (Nikházi, a szünetben) – Elek B. (Cipf, 62.). Vezetőedző: Mihalecz István. Szentlőrinc: Slakta (Pacéka, 73.) – Harsányi, Hesz, Keresztes, Nagy B. – Havas, Cenaj (Ujvárosi, a szünetben) – Torvund (Fröhlich, 54.), Törőcsik (Kapronczai, 82.), Kovács D. – Mervó (Matics, 73.). Vezetőedző: Marián Sluka.

 

Gólszerzők: Jagodics (16.), ill. Mervó (61.).

 

 

További eredmények: PMFC–Soroksár 0-2, Szolnok–Csákvár 2-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Kazincbarcika 2-0, Ajka–Nyíregyháza 0-1, Kaposvár–Dorog 0-1, Budaörs–DEAC 1-1, DVSC–Szombathelyi Haladás 4-2, Gyirmót FC Győr–Békéscsaba 4-0, Vasas–ETO FC Győr 3-0.

 

A bajnokságot a DVSC nyerte meg, a második helyen a Gyirmót FC Győr végzett – ez a két csapat feljutott az élvonalba, a Vasas viszont maradt az NB II-ben. Az utolsó a DEAC lett, előtte a Kaposvár és a Kazincbarcika zárt, ez a három együttes búcsúzott el a másodosztálytól.

 

(Fotó: BFC Siófok)