Sokat tanult az őszi szezon során

Ősszel erőn felül teljesített a csapat, s hasonlóan sikeres és eredményes tavaszt remél - felnőtt gárdánk asszisztens edzőjével, Pichler Gáborral beszélgettünk.

- A felkészülés kellős közepén járunk, miként értékeled a munkát?

- A keretünk még nem végleges, apró változások még elképzelhetőek. A csapat gerince együtt maradt, ami pozitívum, s az már most látszik, hogy az edzőváltás sem okozott különösebb zavart. A vezetőedző személyén kívül a stáb összetétele változatlan, hasonló szellemiségben folytatjuk az ősszel megkezdett munkát. Azt tapasztalom, hogy játékosaink ugyanolyan mentalitással, hozzáállással dolgoznak, mint eddig, éppen ezért továbbra is élvezem a feladatokat, kihívásokat és motivált vagyok, hogy a tudásom legjavát adjam napról-napra. 

- Csodálatos őszt futottunk, végig ott loholtunk a bajnoki címre toronymagas esélyes PMFC nyakán, s végül a második helyen telelünk. Hogy élted meg ezt a fél évet?

- A tavalyi évben a megye I.-es tartalékcsapatunk – melynek a vezetőedzője voltam - sikeres évet zárt, talán ennek – és az utánpótlásban végzett többéves munkámnak - köszönhetően, a szakmai vezetés bizalmat szavazott nyáron az első számú csapatunk stábjában. Az előző szezonban ezüstérmes együttesből tizennégyen távoztak, szóval szinte teljesen új csapatot kellett építeni. A kezdeti nehézségek ellenére a srácok hamar ráéreztek arra a munkára, amit vártunk tőlük, partnerek voltak. A tudatos, tervszerű meló eredménye az, hogy ki tudtuk hozni a keretből a maximumot, a fiúkból azt, ami bennük van. Büszkeséggel tölt el, hogy nálunk sokkal nagyobb költségvetéssel dolgozó klubokat előztünk meg a pályán nyújtott teljesítményünkkel. Edzőként sokat tanultam, és hasznos tapasztalatokat gyűjtöttem a félév során, valamint sikerrel elvégeztem az UEFA A licencet is, így abszolút pozitívan értékelem az őszi szezont.

- Az edzőváltás hogy érintett?

- Élveztem a közös munkát Gombos Zsolttal, jól funkcionáló teamben dolgoztunk, ami a már említett eredményeinkben is megmutatkozott. Sajnáltam, de elfogadtam a döntését. A szakmai fejlődésemhez nagyon sokat tett hozzá az eltelt fél év, remélem, hogy ugyanez folytatódik Lóczi István mellett is: egy pro licences edzőtől tanulhatok, bővíthetem a tapasztalataimat, a tudásomat.

- Március elején kezdődik a tavaszi idény, amely során tizenhárom bajnoki vár ránk. Mivel lennél elégedett?

- Azt gondolom, hogyha továbbra is haladunk a megkezdett irányba, valamint fejlődünk mi is, a játékosok is - ezáltal a csapat is - akkor tavasszal is sok örömben lesz részük a szentlőrinci szurkolóknak. Az őszi teljesítményünk magabiztosságot adhat, minden mérkőzésnek úgy megyünk neki, hogy győzni szeretnénk. Személy szerint, ha megtartanánk a jelenlegi pozíciónkat a tabellán azzal elégedett lennék, de merjünk nagyot álmodni…mert a futballban bármi megtörténhet!

(Cikk szerzője: Mayer András)

(Kép forrása: Photo Robert Sports)