Sokkal több volt ebben a mérkőzésben!

Fotó: Kovácsevics Dusán

Vereséggel zárta a Nyíregyháza Spartacus FC elleni idegenbeli bajnokit NB II-es csapatunk a 23. fordulóban. Kihagytunk egy büntetőt, voltak ziccereink – nem kérdés, sokkal több volt ebben a mérkőzésben!

 

A Nyíregyháza ideiglenes otthonában, a balmazújvárosi stadionban találkozott a két csapat. A házigazdák nagyon jól kezdték a tavaszi szezont, hiszen mindkét mérkőzésüket megnyerték, ami intő jel lehetett számunkra, ugyanakkor azzal is tisztában volt mindenki, hogy bár valóban erős együttes a Nyíregyháza, az egymás elleni meccseinken sosem vallottunk szégyent, sőt, rendszerint közelebb álltunk a győzelemhez. Más kérdés, hogy egyszer sem tudtuk megszerezni a három pontot.

Sajnos ugyanez volt a forgatókönyv a mostani bajnokin is. Álomszerűen kezdődhetett volna ugyanis számunkra a találkozó, hiszen Harsányi István rögtön a meccs elején büntetőt harcolt ki, az értékesítése azonban már nem sikerült. Az elszalasztott lehetőség azonban nem küldte padlóra a csapatot, továbbra is jól futballoztunk. Az első félidő hajrájához érve aztán kétszer is megszerezhettük volna a vezetést, Hesz Olivér például ziccerben lőhetett, de nem talált a kapuba.

Nagy kár volt a kihagyott helyzetekért, mert a második játékrész elején a hazaiak éltek a kevés gólszerzési lehetőségük egyikével: Vass Patrik előnyhöz juttatta a Nyíregyházát. A folytatásban már inkább ellenfelünk akarata érvényesült, nem igazán tudtunk a kapu elé kerülni, amikor pedig a hajrához érkezve megindíthattuk volna az utolsó rohamot, jött a feketeleves, kiállították Heszt. Emberhátrányba kerülve kellett volna tehát tíz perc alatt egyenlítenünk, amire nem sok esély volt, ám a hosszabbításban mégis a saját kezünkben volt a sorsunk: Bányai került ziccerbe, de ő sem tudott a kapuba találni. Ilyen nap volt ez, semmi sem ment be!

Nagy kár érte, mert egyértelműen több volt ebben a mérkőzésben!

 

MERKANTIL BANK LIGA, 23. FORDULÓ: 

Nyíregyháza Spartacus FC – Szentlőrinc 1-0 (0-0)

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér – Szabó B., Papucsek, Gengeliczki, Debreceni – Márkus, Sigér Á. – Vass P. (Godwords, 88.), Zamostny (Pataki, 93.), Hamed (Pócsik, 82.) – Novák (Banyoi, 82.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi (Farkas, 89.), Hesz, Tamás L., Németh M. – Török, Jancsó (Törőcsik, 70.) – Drljo, Biben, Harsányi (Nagy B., 70.) – Grumics (Bányai, 85.). Vezetőedző: Marián Sluka

Gólszerző: Vass P. (55.)

Kiállítva: Hesz (80.)