Stílusok csatája!? Könyvben jó, ne aggódjunk, meccsként is az lesz!

A listavezető Pécsváradot eddig két csapatnak sikerült megfognia. Az egyik a Bóly volt, amellyel már mi is megmérkőztünk, a másik pedig a Lovászhetényi FC. Utóbbi ellen lépünk pályára szombaton!

 

A lovászhetényiek jelenleg nem állnak túl jól a bajnokságban, a 9. helyet foglalják el, pedig egy nyári edzőmérkőzés alkalmával mi is láthattuk, nem rossz, sőt kifejezetten stílusos csapatról van szó sok rövidpasszos, egyérintős építkezéssel. Csalóka tehát a helyezésük, játékelképzelésüket ismerve kicsit többet várhattunk tőlük. Pláne, ha azt is bevesszük a képletbe, hogy nagyon szoros vereségeket szenvedtek eddig, mi több két ízben is csak a lefújás előtti pillanatokban hullajtották el pontjaikat. A korábban említett bravúrjuk jól mutatja, hogy résen kell majd lennünk, a bajnokságból eddig eredményekkel toronymagasan kiemelkedő pécsváradiak ellen úgy sikerült 1-1-es döntetlent elérniük, hogy az utolsó bő negyedórát kettős emberhátrányban játszották le. Ami persze azon a meccsen erejüket mutatta, ellenünk már az első sípszótól kezdve egyértelmű hátrányuk lesz. 

Hiszen a Lovászhetény kerete meglepően szűkös – ez egyből szemet szúr, ha az MLSZ adatbankot böngészni kezdjük, így nyilván a szokottnál is jobban megviselheti őket, hogy két játékosukat már mindenképp nélkülözniük kell ellenünk. Az nem vitás, hogy mi vagyunk a találkozó egyértelmű esélyesei, mert a 3. helyről futunk neki az összecsapásnak, az viszont borítékolható így is, hogy megéri majd kilátogatni Lovászheténybe szimpatizánsainknak – nem fognak unatkozni! Két jó játékkészségű csapat találkozik, s ez igencsak közönségszórakoztató ígéret! 

Michael Cox, külföldi futballszakíró fontos, magyarul a Stílusok csatája címet viselő kötete idén jelent meg végre hazánkban is, amely az európai taktikai trendek egymásra hatását tárja elénk, ezúton a futballt is élénk, gazdag jelenségként örökíti meg. Legyen szó akár elitlabdarúgásról, akár, ahogy most esetünkben, megyeiről, ha két karakteres alakulat feszül egymásnak, abból a pálya szélén is csak öröm születhet!

Szóval megéri majd szombaton, október 30-án velünk tartani, amikor kivonulunk a lovászhetényi gyepre 13:30-kor!

 

Hajrá, Lőrinc!