Szabó Máté: „Ki akarom hozni magamból a legtöbbet”

Fotó: Kovácsevics Dusán

Újabb fontos labdarúgónkkal sikerült megállapodásra jutni a folytatást illetően: 23 éves támadónk, Szabó Máté a 2022/2023-as szezonban is a Szentlőrinc csapatát fogja erősíteni. A hátunk mögött hagyott évadról és a jövő évi célokról kérdeztük játékosunkat.

  

Minek volt köszönhető, hogy ilyen gyorsan megszületett a megállapodás a vezetőséggel?

- Az előző idényben úgy jöttem ide, hogy bármi áron is, de rendszeresen játszani szeretnék. Szerencsére rengeteg játékpercet tudtam „a lábaimba tenni”. Ez volt az oka annak, hogy a folytatás mellett döntöttem, valamint külön köszönet a vezetőknek, hogy a jövőt velem képzelik el és nagyon gyorsan sikerült megállapodásra jutnunk. Itt Szentlőrincen tényleg érezni lehet a bizalmat, ehhez az is társul, hogy sokat elvárnak tőlem, de ez számomra nem teher, hanem plusz motiváció.

Hogyan értékelnéd az elmúlt az szezont, mint egyénileg, mint pedig csapat szinten?

- Ahogyan már korábban is említettem, a játékpercekkel elégedett voltam, azonban a statisztikáimmal már jóval kevésbé. Többet várnak tőlem a szurkolók, a vezetők, a csapat és én magam is, gondolok itt a gólokra, gólpasszokra. Ki szeretném hozni magamból a maximumot a 2022/2023-as szezonban! Csapat szinten nagyon jól kezdtük a tavaszt, viszont a hajrához közeledve valami megtört és saját maguknak tettük nehézzé a bajnokság végét. A hullámvölgy ellenére a csapattal megmutattuk a bennünk rejlő erőt is kiharcoltuk a bentmaradást.

Milyen célkitűzések fogalmazódtak meg magadban a jövő évi évaddal kapcsolatban?

- Bízom benne, hogy sikerülni fog elérnünk a felsőházat a tabellán, ami persze rengeteg munkát követel. Képesnek tartom erre a keretünket, jó játékosokkal erősítettünk. Az egyéni célom egyértelmű: jóval több góllal és gólpasszal szeretném segíteni a Szentlőrincet a közös célok elérésének érdekében. Egy valami nem változott a régi focihoz képest: a támadót mindig a statisztikái minősítik.

Sok sikert kívánunk az új szezonra, Máté!