Szabó Máté: „Szeretném, ha az első tízben végeznénk”

Fotó: Kurdi József

Kemény mérkőzés vár felnőtt csapatunkra, hiszen a rossz passzban lévő Haladás vendégei leszünk – a házigazdák biztosan mindent megtesznek majd azért, hogy kijöjjenek a gödörből. Szabó Máté viszont bízik benne, hogy ponttal, pontokkal jövünk haza.

 

Az eddig látottak alapján telitalálat volt a szerződtetése. A 23 éves Szabó Máté a Budafoktól érkezett hozzánk a téli átigazolási időszakban, s a tavaszi mérkőzéseink közül haton jutott szerephez. Nem kérdés, kihasználta a kapott játékidőt, ugyanis amellett, hogy lőtt két gyönyörű gólt, kiosztott két gólpasszt is.

– Jól érzem itt magam, tényleg hamar beilleszkedtem. Mondjuk előre megnéztem, hogy hova kerülök, utánaérdeklődtem az ismerőseimnél, hogy milyen csapat a Szentlőrinc – mondta csapatunk 7-ese. – A legfontosabb az volt számomra, hogy több játéklehetőséget kapjak, mint Budafokon, ami szerencsére megvalósult, én pedig ezt igyekszem jó teljesítménnyel meghálálni! Két gólnál és két gólpassznál tartok, amivel nem vagyok teljesen elégedett, mert több gólt is lőhettem volna. Remélem, a jövőben növekednek ezek a számok…

Ebben mi is nagyon bízunk! Az biztos, hogy Máté állandó veszélyt jelent az ellenfél kapujára, rendre gólratörően futballozik, s ha lőtávolon belül kerül, nem hezitál, tüzel.

– Szélsőként jöttem ide, de manapság igazi 10-est, irányítót játszom. Abszolút nem bánom, hogy a vezetőedző kipróbált ebben a pozícióban, nagyon jól érzem magam ebben a szerepkörben!

Most vasárnap, a bajnokság 29. fordulójában a Haladás otthonában, Szombathelyen kell sikerre vezetnie csapatunkat. Biztosan nem lesz könnyű dolgunk, ugyanis a leendő házigazdák az utóbbi időben nagyon mély gödörbe kerültek (hét meccs óta nyeretlenek), ahonnan nyilván nagyon ki szeretnének már mászni.

– Az egyik legnehezebb meccsünk lesz ez, ebben biztos vagyok. A Hali rossz szériában van, pedig jó csapatról van szó. Mindent meg fognak tenni a győzelemért, de így leszünk ezzel mi is, pontért, pontokért utazunk Szombathelyre. Mi vagyunk jobb formában, bízom magunkban!

S hogy mit szeretne elérni Szabó Máté a Szentlőrinccel, milyen helyezéssel lenne elégedett a szezon végén?

– Nagyon szeretném, ha az első tízben végeznénk! Szerintem erre reális esélyünk van. Biztosan nehéz lesz, de ha hozzuk a hazai meccseinket, képesek lehetünk rá. A Szentlőrinc csapatként működik nagyon jól, nagyon egységesek vagyunk a pályán és azon kívül is. És persze nagy szükség van az egyéni villanásokra is! – tette hozzá Máté.

Nem bánjuk, ha vasárnap megint villan egyet-kettőt…

A 29. forduló programja: Szombathelyi Haladás–Szentlőrinc (március 20., vasárnap, 17.00), ETO FC–Siófok, Nyíregyháza–Vasas, III. Ker. TVE–DVTK, Dorog–Soroksár, Budafok–Szolnok, Békéscsaba–Csákvár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Ajka, Tiszakécske–Budaörs, PMFC–Kecskemét.