Székesfehérváron szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat

Fotó: magyarfutball.hu/flex

Két magabiztos győzelemmel kezdtük szereplésünket az NB III. Dél-nyugati csoportjában, ennek köszönhetően a tabella első helyéről veselkedünk neki a harmadik fordulónak, amely során a Fehérvár II. vendégei leszünk.

 

A Kaposvárt idegenben (0-4), majd az Érdet hazai pályán (4-1) győzte le nagyon magabiztosan felnőtt csapatunk a bajnokságban (közben a Magyar Kupában is továbbjutottunk a Marcaliban kiharcolt 5-1-es sikerrel), ami kellő önbizalmat adhatott a stábnak és a játékosoknak egyaránt. Remek visszajelzés volt ez a két meccs azt illetően, hogy jó úton járunk – amiről természetesen a folytatásban nem szabad letérnünk, mert a cél még nagyon messze van!

A következő lépést most vasárnap Székesfehérváron tehetjük meg. Ellenfelünk a Fehérvár második csapata lesz, amely az eddigi két forduló során egyszer nyert, egyszer kikapott: idegenben az Érdtől szenvedett 2-1-es vereséget, otthon pedig 1-0-ra legyőzte a Ferencváros II.-t.

– A szezonrajt valóban jól sikerült, ezt a tendenciát, ezt a játékot kell folytatnunk. Hibák természetesen akadtak, ezeket igyekeztünk kijavítani. A Marcali elleni kupameccs nagyon jó alkalom volt arra, hogy kipróbáljunk néhány új dolgot – fogalmazott vezetőedzőnk, Pichler Gábor, majd áttért a vasárnapi bajnokira. – Mint minden második csapat, a Fehérvár II. is egy sötét ló a csoportunkban. Ráadásul szokatlan időpontban játszunk, hiszen délelőtt tizenegykor kezdődik a mérkőzés, de nem szabad, hogy ez befolyásolja a teljesítményünket. Az ellenfelet feltérképeztük, fiatal, képzett játékosok alkotják a fehérvári csapatot, akik próbálják játszani a futballt. Biztos vagyok benne, hogy ha azt nyújtjuk, amire képesek vagyunk, akkor reális esélyünk lesz a győzelemre ebben a fordulóban is, márpedig nekünk az a szándékunk, hogy Székesfehérvárról is elhozzuk a három pontot!

A 3. forduló programja: Fehérvár II.–Szentlőrinc (augusztus 13., vasárnap, 11.00), Dunaújváros–Nagykanizsa, Érd–PTE-PEAC, Kaposvár–Gárdony, Mohács–Dunaföldvár, Iváncsa–Paks II., MTK II.–Szekszárd, Bonyhád-Majos–Ferencváros II.