Szép volt, fiúk: legyőztük a Gyirmótot!

Nem kellett sokat várnunk, már a második fordulóban megszületett a történelmi siker: először győzött a Szentlőrinc a másodosztályban. A Gyirmót FC Győr ellen öröm volt nézni a csapatot, megérdemelték a fiúk a szurkolók vastapsát.

 

 

Csapatunk először szerepel a második vonalban, s a bemutatkozáson, az első fordulóban közel álltunk a pontszerzéshez, vasárnap egy góllal kaptunk csak ki Szolnokon. Sokáig nem kesereghettek Marián Sluka tanítványai, mert szerdán újabb meccs várt rájuk, s a Gyirmót FC Győr elleni hazai bajnokin (amit Kozármislenyben rendeztek meg) látszott rajtuk, hogy csak erre az összecsapásra koncentrálnak. A mérkőzés elején érezhető volt némi megilletődöttség, amit majdnem megbüntettek a vendégek, de szerencsére két kapufánál többre nem jutottak. A folytatásban aztán egyre jobban magunkra találtunk, agresszíven, bátran, masszívan és jól futballoztak Hleba Tamásék, aminek meg is lett az eredménye: bő félórát követően a nem éppen hórihorgas Sili Luka fejelt a gyirmóti „tornyok” között a kapuba (1-0).

Ez volt az első szentlőrinci gól a második vonalban!

Szerencsére a másodikra sem kellett sokat várni! A második félidő közepén Sili zavarta meg a vendégvédőket a 16-oson belül, aminek büntető lett az eredménye. Hleba állt a labda mögé és nagyon magabiztosan vágta a jobb felsőbe (2-0) – középpályásunk ezt követően meg sem állt a kispadig, vezetőedzőjével ölelkezve ünnepelte gólját.

Ekkor már érezhető volt, hogy meglesz a három pont. Csapatunk hátul jól állt a lábán, stabil volt a védelmünk, Slakta pedig szintén hozzátette a magáét. A középpályán sem adódott probléma, mi több, öröm volt látni, hogy milyen szép rövidpasszos játékokkal rukkolnak elő a fiúk – a gyirmótiak sokszor csak nyomozták a labdát. Bár a hajrában a vendégek mindent megtettek a szépítésért, nem jártak sikerrel, így a lefújást követően 2-0-s győzelmet ünnepelhettünk!

Szép volt, fiúk!

 

Marián Sluka: – Először is szeretnék gratulálni a srácoknak, nagyot küzdöttek ezért a győzelemért, és most megérdemelten ünnepelnek! Három napunk volt arra, hogy felkészüljünk erre a mérkőzésre, taktikát váltottunk, s ez bejött. Tudtuk, hogy az ellenfelünk szeretne majd kontrázni, erre azonban nem adtunk esélyt, nagyon jól szűkítettük a területeket. Emellett szép támadásokat vezettünk, amelyeket sajnos nem tudtunk góllal befejezni, de egy szögletből és egy tizenegyesből kétszer is betaláltunk. Úgy érzem, a srácok mindent megcsináltak, amit elterveztünk.

Csertői Aurél: – Az első húsz percben volt néhány lehetőségünk, amelyeket nem használtunk ki. Utána „szereztünk” egy gólt, majd a büntető előtt odapasszoltuk a labdát ellenfelünknek. A végjátékban sajnos pontatlanok voltunk egy agresszív hazai csapattal szemben.

 

Merkantil Bank Liga 2. forduló (Kozármisleny, 500 néző. V.: Németh Ádám)
Szentlőrinc–Gyirmót FC Győr 2-0 (1-0)

Szentlőrinc: Slakta – Molnár, Havas, Dulló, Nagy B. – Kapronczai, Hleba, Fröhlich (Kovács D., 62.) – Harsányi, Kondor (Vajda, 62.), Sili (Aszalós, 89.). Vezetőedző: Marián Sluka.

Gyirmót FC Győr: Rusák – Major, Hudák, Széles, Hajdú – Nagy P., Lázár, Vass (Varga B., 55.) – Herjeczki (Simon A., 72.), Szatmári, Heffler. Vezetőedző: Csertői Aurél.

2. perc: Heffler tüzelt távolról, a labda a felső lécet találta telibe.

27. perc: Hajdú vágta balról, 5 méterről a felső lécre a labdát.

35. perc: Harsányi végezte el a bal oldali szögletet, Sili pedig 5 méterről a jobb alsó sarokba fejelte a labdát (1-0).

53. perc: Fröhlich remek ütemben passzolt Silinek, aki ziccerben a kifutó kapusba lőtt.

69. perc: Sili volt szemfüles, labdát szerzett a 16-oson belül, ahol buktatta Hudák. A megítélt büntetőt Hleba végezte el, s nagyon magabiztos volt: védhetetlenül a jobb felső sarokba bombázott (2-0).

 

További eredmények: Nyíregyháza–PMFC 2-0, Békéscsaba–Vasas 1-1, Haladás–Szolnok 1-1, Csákvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1, ETO FC Győr–Kaposvár 1-1, DEAC–DVSC 0-3, Dorog–Soroksár 1-0, Ajka–Kazincbarcika 3-1, Budaörs–Siófok 3-2.

Az állás: 1. DVSC 6 pont (4-0), 2. Ajka 6 (5-2), 3. Nyíregyháza 6 (3-0), …7. PMFC 3 (4-2), …9. Szentlőrinc 3 (2-1).

(Kép forrása: Kurdi József)