Szerencse, bravúrok, hevesi dinnye

A szezon előtt, a nyári szünetben érkezett hozzánk Slakta Balázs Kaposvárról, s a második fordulótól az ő nevével indul kezdőcsapatunk. Szerencse is kellett ahhoz, hogy bekerüljön, ugyanakkor, nem kérdés, élt a lehetőséggel: remek teljesítményt nyújt. A kertészmérnök végzettségű kapusunk többek között azt is elárulta nekünk, hogy valóban a vajszlói dinnye a legjobb-e.

 

 

A hevesi születésű Slakta a DVSC-nél járta végig a ranglétrát. Hét évet töltött a debreceni klubnál, élete első profi szerződését ott kapta, együtt edzett, készült az NB I-es első csapattal, s együtt örülhetett az utolsó bajnoki címnek Korhut Mihállyal, Bódi Ádámmal, Szakály Péterrel. Pályára azonban nem léphetett az élvonalban, bár többször is ott volt a keretben. Egy térdsérülést követően aztán a Kaposvárhoz került, ahol előbb az NB III-ban, majd az NB II-ben is védett – az előző szezonban pedig az első osztályban is bemutatkozhatott a Rákóczi színeiben (hétszer került pályára).

A 2020/2021-es idényt aztán már nálunk kezdte. Az első fordulóban még csak a kispadon ült, Hajagos Tamás állt ugyanis a gólvonalon, ám a következő bajnokinkon már ő kezdett.

– Ehhez szerencse is kellett, ami a másiknak balszerencse: Tamás megsérült, én pedig bekerültem a kezdőbe – mesélte 25 éves kapusunk. – Természetesen nagyon örülök neki, hogy védhetek, hiszen azért jöttem, hogy minél több percet tölthessek a pályán. A nyáron volt több megkeresésem, olyan is, amelynek köszönhetően közelebb kerülhettem volna a szülői házhoz, és anyagilag is volt jobb ajánlat a szentlőrincinél, de én inkább ezt választottam. Szimpatikus volt a szakmai stáb és a klub vezetősége, valamint azonosulni tudtam a célokkal. Jó döntés volt, hogy idejöttem!

Mi sem bánjuk. Slakta ugyanis folyamatosan jó teljesítményt nyújt, több nagy bravúrt bemutatott, és két tizenegyest is kivédett. Sajnos ez sem volt mindig elég ahhoz, hogy csapatunk jó eredménnyel jöjjön le a pályáról.

– Többször is a rutintalanságunk, a fiatalságunk miatt hullajtottunk el pontokat. Bele kell rázódni a másodosztályba! Bosszantó volt például nemrég a Nyíregyháza elleni vereség, de nekem a Vasas és az Ajka elleni fiaskó is nagyon fájt, mert elég nagy rövidzárlatot produkáltunk ezeken a meccseken. Örömteli viszont, hogy sikerült ebből kilábalni, és ezt követően kiegyensúlyozottabb játékot, teljesítményt nyújtottunk, ami azonban nem mindig párosult eredményességgel.

Kapusunkról valószínűleg nem sokan tudják, hogy egyetemi végzettséggel rendelkezik: kertészmérnöki diplomája van. Nem véletlen, hogy ezt a hivatást választotta, a szülei is ezzel foglalkoznak.

– Amikor csak tehetem, jövök is haza és segítek nekik. Ha beszélgetni akarok velük, akkor bizony fel kell húznom a munkaruhát, de nincs ezzel semmi gond, szeretem csinálni. Édesapámék egyébként dinnyét termesztenek – árulta el Slakta.

Azonnal jeleztük neki, hogy nem messze tőlünk ott a vajszlói mézédes, ami a legízletesebb Magyarországon, úgyhogy a hevesi csak második lehet. De ez csak szerintünk van így…

– Szerintem a hevesi dinnye finomabb. Minden elfogultság nélkül mondom, hogy az édesapám dinnyéjénél még sehol nem ettem jobbat!

Nincs más lehetőség, jövő nyáron tesztelni szeretnénk, melyik a jobb!