Szokatlan az időpont, az ellenfél is lutri – de mi a három pontért megyünk Paksra!

Fotó: magyarfutball.hu

A Magyar Kupában kiharcolt bravúros továbbjutás után most hétvégén, vasárnap ismét a bajnokságban vár ránk feladat: a nyolcadik fordulóban a Paks II. vendégei leszünk. Biztos, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, de a célunk egyértelmű, meg akarjuk szerezni a három pontot.

 

Emlékezetes meccset vívtunk múlt vasárnap a BVSC-Zuglóval a Magyar Kupában, hiszen százhúsz perces, izgalmas, nagy csatában harcoltuk ki a továbbjutást Hleba Tamás góljával. Azóta kiderült, hogy a következő, negyedik fordulóban a Kelen SC együttesét fogadjuk, vagyis reális esélyünk lesz arra, hogy legalább még egy kört menjünk.

– Igazi férfimunka volt a BVSC elleni mérkőzés, azt az akaratot, szenvedélyt láttam a pályán, amit mindig látni szeretnék – fogalmazott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Ezt kell továbbvinnünk, a folytatásban sem szabad ebből a szintből lejjebb adnunk! A létszámunk a sérülések miatt még mindig nem ideális, ezért nem tudtunk annyit változtatni, cserélni, amennyit szerettünk volna, így jó pár alapembernek százhúsz percet kellett játszania. Mindez természetesen fizikálisan sokat kivett a fiúkból, úgyhogy a hét elején a fő feladat a frissítés, a regeneráció volt, fel kellett tölteni az akkumulátorokat. A hét közepétől pedig már a következő bajnokira koncentráltunk, hiszen újabb fontos feladat vár ránk.

Vasárnap 11.00 órakor a tabella nyolcadik helyén álló Paks II. vendégei leszünk. Leendő ellenfelünk eddig kilenc pontot gyűjtött, háromszor nyert, négyszer kikapott, vagyis egyszer sem döntetlenezett – érdekesség hogy a jó rajt után legutóbbi három bajnokiját egyaránt elveszítette.

– Egy ilyen ellenféllel szembeni meccs mindig tartogathat meglepetéseket, hiszen nem tudhatjuk, kiket adnak vissza az NB I-es keretből, márpedig rendszerint ketten-hárman mindig visszajátszottak. Az is szokatlan, hogy vasárnap 11 órakor kezdődik a meccs, utazunk, de úgy érzem, mindenre felkészültünk. A fiúknak elmondtuk, nekünk lehet bárki az ellenfelünk, a céljaink adottak, és annak érdekében, hogy elérjük őket, természetesen idegenben is meg szeretnénk szerezni a három pontot! – tette hozzá Pichler Gábor.

A 8. forduló programja: Paks II.–Szentlőrinc (szeptember 24., vasárnap, 11.00), MTK II.–Dunaújváros, Ferencváros II.–Kaposvár, Iváncsa–Fehérvár II., Bonyhád-Majos–Mohács, Szekszárd–Érd, Nagykanizsa–PTE-PEAC, Dunaföldvár–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő.