Szolga Gorán: „Szívügyem a szentlőrinci futball”

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Itt kezdett futballozni, edzőként pedig már a hetedik szezonjának vágott neki klubunknál Szolga Gorán, aki az előttünk álló bajnoki évadban másodedzőként segíti felnőtt csapatunk szakmai munkáját.

 

Ezer szállal kötődik klubunkhoz Szolga Gorán, akit ebből fakadóan nem kell senkinek sem bemutatni. Évek óta nálunk edzősködik, korábban pedig a szentlőrinci utánpótlásban pallérozódott.

– Itt kezdtem focizni, 2017 februárja óta pedig itt edzősködöm. Ez a hetedik szezonom, az U13-tól kezdve végigjártam a ranglétrát az utánpótlásban, de volt olyan időszak, amikor éppen az U7-eseknél segítettem be. Mivel itt kezdtem, nem mellesleg régóta itt is élek a városban, nekem szívügyem a szentlőrinci futball, úgyhogy nagy örömmel vállaltam a másodedzői feladatot a felnőtt csapatnál. Szeretnék segíteni – fogalmazott a 32 éves Szolga Gorán.

Természetesen tisztában van vele, hogy új szituációba, új közegbe került, tanulni szeretne, ugyanakkor bízik is magában, hiszi, hogy tud segíteni.

– Nagyon bízom benne, hogy élcsapat leszünk az NB III-ban! Az ehhez vezető úton azonban az első lépcsőfokot véleményem szerint az jelenti, hogy a pályán, az öltözőben és azon kívül is olyan közösség, olyan csapat alakuljon ki, amelynek tagjai hajlandóak egymásért küzdeni, mindent megtesznek a másikért. Korábban ez volt a jellemző a szentlőrinci klubra, remélem, hogy ez most is így lesz!

Legutóbb az U19-es és a B csapatot irányította Szolga Gorán, előbbinél a továbbiakban is ellátja a vezetőedzői pozíciót: „Nagyon örülök annak, hogy ilyen megoldás született, mert ez rendkívül hasznos lehet a fiatalok számára, hiszen közvetlen kapcsolat lesz a felnőtt együttes és az U19 között”.

Sok sikert kívánunk a következő szezonra mindkét csapatnál, Gorán!