Szomorú vasárnap – nagyon elrontottuk

Jól kezdtünk, a vezetést is megszereztük, hogy aztán a folytatásban érthetetlen módon teljesen szétessünk, és elveszítsünk egy olyan mérkőzést, amelyet pokoli fontos lett volna megnyernünk. 

 

 

Vendégünk, a Csákvár az utolsó előtt helyen szerénykedett a fordulót megelőzően, s azért, hogy feljebb tudjunk kapaszkodni a tabellán, hazai pályán mindenképpen győznünk kellett. Most már tudjuk: kellett volna…

Pedig jól kezdtünk, s miután Lehoczky révén a 21. percben a vezetést is megszereztük, mindenki úgy érezte, hogy sínen vagyunk. A vendégeknek addig nem sok keresnivalójuk volt a kapunk előtt, fegyelmezetten futballoztunk. Aztán néhány perc alatt leromboltunk mindent, amit addig felépítettünk. A csákváriak többször is labdát szereztek a mi térfelünkön, amiből veszélyes helyzeteket alakítottak ki: a 36. percben Daru egyenlített is, egy perccel később pedig Kocsis majdnem megszerezte nekik a vezetést. Ami késett, nem múlott, Daru még a félidő előtt duplázott, így aztán 1-2-es állással vonulhattunk pihenőre.

A szünet után jöhetett volna egy nagy nekilendülés, nekibuzdulás, de a lendületet hamar megtörte egy nem mindennapi gól: Daru majdnem a félpályáról ívelt a kapunkba. A nagyot játszó csatár ezzel végképp padlóra küldte csapatunkat, amely ugyan a folytatásban ment előre becsülettel, de egy-két helyzeten kívül többre nem volt képes, miközben az ellenfél bevágott még egyet.

A végeredmény 1-4 lett, s azt kell mondjuk, a vendégek sikere teljesen megérdemelt.

 

 

Szentlőrinc – Aqvital FC Csákvár 1-4 (1-2)

Labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II., 14. forduló. Vezette: Molnár Attila. Szentlőrinc: Slakta – Havas (Sili, 58.), Dulló, Keresztes – Molnár, Hleba (Kovács D., 58.), Kapronczai, Lehoczky (Törőcsik, 69.), Nagy B. (Czuczi, 75.) – Harsányi (Vajda, 69.), Torvund. Vezetőedző: Sluka Marián. Aqvital FC Csákvár: Markek – Papp (Nándori, a szünetben), Albert I., Posztobányi – Tamás N. (Vörös, 85.), Mészáros, Kocsis, Madarász, László N. (Ganbold, 70.) – Corbu, Daru (Baracskai, 70.). Vezetőedző: Visinka Ede.

 

11. perc: Bal oldali beívelés után Posztobányi elé került a labda, aki 9 méterről nem sokkal a jobb kapufa mellé lőtt.

21. perc: Harsányi végezte el a bal oldali szögletet, átívelte a labdát a hosszúra, az egyedül maradt Lehoczky pedig 5 méterről a kapuba helyezett (1-0).

32. perc: Harsányi passzolt Torvundhoz, aki 8 méterről ballal kapura küldte a labdát, Markek azonban leért a lapos lövésre.

36. perc: Daru kapott jó labdát középen, ziccerbe került, s 14 méterről a bal alsóba helyezett (1-1).

37. perc: Majdnem fordított a Csákvár! Szentlőrinci labdavesztést követően Kocsis lőhetett, csavarása után a labda centikkel ment el a jobb felső sarok mellett.

39. perc: Harsányi 6 méterről ollózott, a labda a felső léc és a jobb kapufa találkozásáról pattant vissza. Gyönyörű gól lett volna!

44. perc: Corbu ment el a jobb oldalon, pontosan adott középre, a teljesen egyedül érkező Daru 5 méterről fejelt a kapu közepébe (1-2).

49. perc: Daru észrevette, hogy Slakta kint áll a kapujából, közel félpályáról magabiztosan lőtt a hálóba (1-3).

60. perc: Torvund tette vissza a labdát Silinek, aki jobbról, 8 méterről rögtön kapura lőtte, Markek azonban védett.

62. perc: Jobb oldali szabadrúgásból Nagy Barnabás ívelt középre, Dulló 6 méterről fejelt, sajnos pont a kapu közepén álló Markekhez.

67. perc: Ezúttal Tamás Nándor került ziccerbe, aki 15 méterről a bal alsóba helyezett (1-4).

79. perc: Keresztes lőtt laposan 14 méterről, a kapu közepébe tartó labdát Markek magabiztosan fogta.

86. perc: Sili lövését védte Markek, majd Torvund próbálkozása akadt el a gólvonal előtt.

 

További eredmények: Gyirmót FC Győr–Soroksár 1-0, Siófok–Nyíregyháza 1-2, Ajka–DEAC 3-0, Vasas–Kaposvár 1-0, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–PMFC 0-1, Szolnok–Dorog 3-2, Kazincbarcika–Budaörs 0-2, Szombathelyi Haladás–Békéscsaba 5-0, DVSC–ETO FC Győr 3-0.