Született csapatjátékossal erősödtünk!

Van, ami nem változik. Mégpedig az, hogy klubunk vezetősége a minőségi igazolásokért minden lehetőséget megragad. Kovács Máté személyében igazán ötletgazdag spílerrel bővültünk! 

 

Az eddigiek során csapatunk számot adott stabilitásáról, hiszen öt mérkőzés alatt egyszer sem találtunk legyőzőre. Mindez azonban csak szükséges, de még nem elégséges feltétele jövőbeli meggyőző szereplésünknek. Muszáj lesz mielőbb mérkőzéseket is nyernünk, egyértelmű volt, hogy erősíteni fogunk támadó középpályás poszton. 

 – Az MTK-ban nevelkedtem, ott tanultam meg a futball alapjait. Sokat köszönhetek nekik a náluk töltött évekért. Most azonban új fejezet következik az életemben. Fekete Tivadar, sportszakmai igazgató keresett meg azzal a lehetőséggel, hogy Szentlőrincre igazolhatok. Az ő személye sokat számított, hogy végül idejöjjek. Örülök, mert úgy érzem, csupa jó személyiségű szakember és csapattárs közé kerültem – fogalmazott a 20 éves Kovács Máté

Tavaly már megmutatta rátermettségét az NB II-es bajnokságban, így hát újra olyan labdarúgóval gazdagodtunk, aki fiatal kora ellenére nem számít majd zöldfülűnek ebben az osztályban. Tehetségéről pedig semmi sem árul el többet, mint az, hogy az utánpótlás válogatott különböző korosztályaiban is pályára lépett eddigi karrierje során. 

 – Remélem, hozzáadhatok a Szentlőrinc játékstílusához. Alapvetően a pálya tengelyében, tízes poszton vagyok bevethető, de a bal szélen is feltalálom magam. Mindegy, hol fogok lehetőséget kapni, ugyanaz lesz a célom a pálya bármely szegletén: segíteni akarom a csapatjátékot. Sokat szeretnék fejlődni. Úgy érzem, ehhez nagyon is megfelelő helyre érkeztem!

Máté négy gólt is szerzett az előző idény során ebben a bajnokságban. Találataira nekünk is nagy szükségünk lesz, gólpasszaira és kreatív megoldásaira szintén!

 – Ami késik, nem múlik. Jól igazolja ezt a tételt az, hogy Mátét most már a csapatunkban tudhatjuk, hiszen a közel múltban is meg akartuk őt szerezni. Legutóbbi tárgyalásunknál nagyon hamar sikerült kezet ráznunk, az általunk vázolt jövőképpel maximálisan azonosulni tudott. – Fogalmazott sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Hamisítatlan MTK-nevelés, ez látszik a hozzáállásán és a játékstílusán is. Kombinatív játékban kiemelkedő, magas játékkészséggel rendelkező, ösztönösen kreatív labdarúgó. Örülünk, hogy az MTK bizalmat fektet klubunkba, ezáltal Máté jövőjét is támogatva. Sokat jelent számunkra, hogy úgy találják, fiataljaik felépíthetik nálunk karrierjük alappillérjeit!

Sok sikert kívánunk szentlőrinci színekben, Máté!