Tamás László: „Nagyon egyben vagyunk, jöhet bárki!”

Fotó: Kurdi József

Nagyon értékes győzelmet aratott NB II-es csapatunk a legutóbbi fordulóban, hiszen a harmadik helyen álló Szeged ellen nyertünk 1-0-ra. A mérkőzés egyik legjobbja egyértelműen belső védőnk, Tamás László volt, aki tavasszal kiváló formában futballozik.

 

Annak a labdának szeme volt! A 33. percben hajszálpontos keresztlabdával indította Harsányit, akivel szemben a 16-oson belül szabálytalankodtak, jött a büntető, amit a sértett értékesített. Ezzel a góllal győztünk a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen, vagyis nagyon fontos passz volt az.

– Gyakoroltuk a súlypontáthelyezéseket. De egyébként is volt rá elég időm, hogy jól mérjem fel az ilyen szituációkat, hiszen elmúltam már harminc is… – mondta mosolyogva belső védőnk, Tamás Laci, hozzátéve, hogy mindig is jó nagyot tudott rúgni a labdába.

Persze az sem ártott, hogy pontos volt az átadás. Az utóbbi időszakban rendre jó megoldásokkal, remek teljesítményekkel véteti észre magát, nincsenek könnyű helyzetben az ellenfelek csatárai, nehéz mellette gólhelyzetbe kerülni.

– Az utóbbi években azt figyeltem meg, hogy rendszerint a szezon második fele sikerül jobban. Így volt ez Szolnokon, és úgy érzem, így van ez most Szentlőrincen is. Talán mindig kell egy kis idő, hogy belerázódjak. Most viszont kifejezetten élvezem a bizalmat és a futballt. Szerintem nagyon egyben vagyunk, csapatszinten és egyénileg is jó teljesítményt nyújtunk.

Ennek volt köszönhető a Szeged elleni siker is. Nagy skalp volt ez, Tamás Laci szerint a játékoskeret alapján a top négybe tartozik vasárnapi ellenfelünk, sőt, ha igazán elkapják a fonalat, akár még több is kijöhet a szereplésükből. A szegediek elleni meccsen egyébként már csapatkapitányként lépett pályára tapasztalt védőjátékosunk.

– Nagyon megtisztelő ez számomra! Hozzáteszem, egyik szemem sír, a másik nevet, mert bár nagy dolognak tartom ezt, azért nem ilyen áron szerettem volna megkapni a karszalagot, hiszen Harsányitól került hozzám, a Pistával pedig nagyon jóban vagyunk.

Csapatunk dorogi bajnokija szerdán elmaradt, most vasárnap pedig újabb hazai mérkőzés vár ránk. Bár az erőviszonyok, a tabellán elfoglalt helyezések alapján a Szegednél könnyebbnek tűnő ellenfél érkezik hozzánk, Tamás Laci szerint nagyon nehéz dolgunk lesz a Tiszakécske ellen.

– Szerintem az egyik legnehezebb meccsünk lesz! Tavaly is nagyon megszenvedtünk ellenük. Jó focit játszanak, és most már eredményesek is, tavasszal négy bajnokijukat is megnyerték. De mi nagyon egyben vagyunk, jöhet bárki! Szeretnénk tovább növelni a tavaszi hazai győzelmeink számát, s ha ez sikerül, újabb nagy lépést teszünk a célunk, a bentmaradás felé!