Tamás László: „Úgy érzem, van bennünk annyi, hogy meg tudjuk fogni a PMFC-t!”

Már csak két nap, és itt van a várva várt megyei rangadó, a PMFC–Szentlőrinc találkozó. A mérkőzés kapcsán kíváncsiak voltunk rá, hogy a két csapat egy-egy rutinos futballistája, név szerint Helesfay Donát és Tamás László mit vár ettől a meccstől.

 

Ha a csapatok formája alapján osztanák ki a három pontot, akkor le sem kellene játszani ezt a meccset. Sajnos nem voltunk jó passzban az utóbbi hetekben, zsinórban négyszer is vereséget szenvedtünk – kifejezetten jókor jött számunkra a szünet.

– A szezon első fele nagyon jól sikerült számunkra, jól is játszottunk, bár, azt kell mondjam, a játékkal talán azóta sincs probléma – fogalmazott csapatunk rutinos védője, Tamás László. – Úgy gondolom, a vereségeinkben az is közrejátszott, hogy tizenvalahány forduló elteltével az ellenfelek is jobban készültek ránk, visszaálltak, átadták a területet, mi pedig ezáltal nyitottabbak voltunk, nem mellesleg buta gólokat is kaptunk.

Nem kérdés, ebből a gödörből jó lenne mihamarabb kimászni. A PMFC azonban pont nem tűnik a legjobb ellenfélnek ebből a szempontból, hiszen egészen idáig senki sem tudta legyőzni…

– Mikor billenne át a történet számunkra, ha nem most?! Le kell zárnunk ezt a rossz szériát, függetlenül attól, hogy ki az ellenfelünk. Ahogy mindenki mást, úgy minket is motivál, hogy a pécsiek még veretlenek, így mi lehetnénk az elsők, akik legyűrjük őket. Nagy dolog, amit csinálnak, le a kalappal előttük, hiszen már tizenhét bajnokit hoztak le vereség nélkül ebben az idényben. Jól össze vannak rakva, a védekezésük nagyon rendben van, bár az évek óta jól működik. Masszív, jó csapat, amely remekül használja ki a lehetőségeit. De mint mindenkinek, nekik is vannak gyenge pontjaik, ezekre a szakmai stábunk felhívta a figyelmet. Úgy érzem, van bennünk annyi, hogy meg tudjuk fogni a PMFC-t!

A pécsi piros-feketék rutinos kapusa, Helesfay Donát természetesen abban bízik, hogy nincs annyi a Szentlőrincben, vagy ha mégis van, vasárnap nem fog kijönni. A 32 éves hálóőr, aki mindössze 11 gólt kapott 17 forduló alatt, nagyon diplomatikusan fogalmazott, amikor csapata céljairól kérdeztük: „Szeretnénk még sok boldogságot szerezni szurkolóinknak, de konkrét célnak most csak a Szentlőrinc elleni derbin való győzelmet tudnám megemlíteni. Lépésről lépésre haladunk!”

Helesfay hozzátette, természetesen figyelemmel követi a Szentlőrinc szereplését – mint bármely más ellenfelükét. Miután szomszédos baranyai csapatról van szó, örül a sikerünknek és szurkol is nekünk harminchat bajnokin, az egymás elleni találkozókon azonban természetesen a PMFC győzelme számára a legfontosabb. Így nyilván most vasárnap is.

– Az előttünk álló vasárnapi mérkőzésen paprikás hangulatú, izgalmas, érzelmekkel töltött szomszédvárak csatájára számítok, de ez így természetes. Ettől ez még csak egy meccs a sok közül, ugyanúgy három pont jár a győzelemért, mint a többin. Ami döntő lehet, az a győztes mentalitásunk, ha a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor nem lesz gond. Hajrá, Munkás!