Tavaly megmutattuk, hogy képesek vagyunk nyerni Győrben

Nagyon nehéz mérkőzés elé néz NB II-es csapatunk a harmadik fordulóban: a WKW ETO FC Győr vendégei leszünk. A maximumot kell nyújtanunk annak érdekében, hogy legyen esélyünk a pontszerzésre. Tavaly sikerült!

 

 

Két veretlen csapat találkozik majd egymással vasárnap, amiből persze semmilyen messzemenő következtetést nem lehet levonni, hiszen még csak két forduló ment le a bajnokságból. A győriek mindenesetre két ponttal előrébb járnak, mint mi, ugyanis a legutóbbi, Haladás elleni idegenbeli döntetlenjük (1-1) mellett az első körben otthon legyőzték a Tiszakécskét (1-0).

Mi két döntetlennel indítottuk a szezont, ami nem rossz, de bosszantó, hogy több volt ebben a két fordulóban. A szolnoki iksszel (1-1) elégedettek lehetünk, reális az eredmény, a PMFC ellen azonban közelebb álltunk a győzelemhez, jó esélyünk volt arra, hogy kicsikarjuk a három pontot – sajnos nem sikerült. Ugyanakkor azt jó volt látni, hogy nem csak masszívak és szervezettek voltunk, hanem volt ötlet a támadójátékunkban, szép és veszélyes akciókat vezettünk, s ha kicsit több szerencsénk van, illetve jobban koncentrálunk, nem csak egy gólt szerzünk.

Az előző szezonban, újoncként nagy bravúrt vittünk véghez Győrben, az ETO otthonában, ugyanis elhoztuk mindhárom pontot: Torvund góljával 1-0-ra nyertünk. Négymeccses nyeretlenségi sorozat végére tettünk akkor pontot, vagyis nagyon kellett az a győzelem – bízunk benne, hogy most a veretlenségi sorozatunkat tudjuk majd tovább nyújtani.

– A győrieket immár új edző irányítja Klausz László személyében, és a keretükben is voltak változások a nyári szünetben. Több rutinos, az élvonalat is megjárt futballistát hoztak, mint például Bacsa Patrikot, Fodor Ferencet, Kulcsár Kornélt, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy komoly játékerőt képviselnek – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – De nekünk nem ezzel, hanem saját magunkkal kell foglalkoznunk. Az első két meccsünk egyikét sem nyertük meg, a PMFC ellen hazai pályán jobban játszottunk, megérdemeltük volna a győzelmet, mégis döntetlen lett a vége, ezért van bennünk hiányérzet. Természetesen azzal a céllal megyünk Győrbe, hogy tovább gyűjtsük a pontokat: biztosan nem lesz egyszerű. Játékosaimnak maximálisan be kell tartania a taktikai utasításokat, szervezetten, nagy akarattal és koncentrációval kell futballozniuk. Látom, hogy tudunk még fejlődni, a támadójátékban is előrébb tudunk lépni. Remek körülmények várnak minket Győrben, szép stadionban léphetünk pályára, ünnep lesz számunkra ez a bajnoki!

A 3. forduló programja: WKW ETO FC Győr–Szentlőrinc (augusztus 15., vasárnap, 19.00), PMFC–Budaörs, Budafok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, III. Ker. TVE–Dorog, Nyíregyháza–Szombathelyi Haladás, Békéscsaba–Tiszakécske, Szolnok–Soroksár, Kecskemét–Ajka, Siófok–DVTK, Vasas–Csákvár.