Telt ház előtt fogadtuk a Vasast

A mezőny egyik, ha nem a legerősebb játékoskeretével rendelkező csapatát, az egyértelműen az élvonalba vágyó Vasast fogadtuk az NB II negyedik fordulójában: a vendégek 5-1-re győztek, de jó volt látni, hogy csordultig telt házat vonzott a mérkőzésünk.

 

Nem volt jó hír számunkra a mérkőzés előtt, hogy csapatkapitányunk, Harsányi István sérülés miatt nem vállalhatta a játékot. A többiek azonban nagyon fogadkoztak, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek az NB I-es játékosok sorával felálló Vasas ellen – s ezzel nem is volt probléma.

Öröm volt látni, hogy csordultig megtelt a kozármislenyi stadion erre a meccsre, a kezdés előtt nem sokkal már nem engedtek fel több szurkolót a lelátóra, mert ki lehetett tenni a „full house” táblát. Nagyon sokan voltak az északi kapu mögötti vendégszektorban is, mintegy kétszáz Vasas-drukker jött el buzdítani az övéit.

Bő fél órán át nem sok örömük telett a mérkőzésben, csapatunk ugyanis abszolút pariban volt az élvonalba vágyó angyalföldiekkel – pedig ott volt a pályán Jova, Litauszki, Szatmári, Pekár, Balajti és Radó is. Már–már úgy tűnt, hogy a szünetig marad a 0-0-s állás, amikor is főszereplővé lépett elő az egyik partjelző: két lesgyanús szituációnál sem emelte fel a zászlaját, a Vasas pedig mindkét lehetőségből gólt szerzett, amivel jelentős előnyre tett szert. Sőt, ha az első félidő hosszabbításában Slakta nem védi Birtalan büntetőjét (kérdés, be kellett-e fújni a tizenegyest), még csúnyább lehetett volna az eredmény.

A második félidő elején aztán ott volt a lehetőség a szépítésre, Keresztes került ziccerbe, ám nem tudott túljárni Jova eszén. Ki tudja, mi lett volna, ha… Sajnos ahelyett, hogy csökkent volna a hátrányunk, Balajti második találatával már 3-0-ra vezetett a Vasas, s ezzel el is dőlt minden. Szerencsére rúgott gól nélkül mi sem maradtunk, Kondor Kristóf ugyanis 20 méterről gyönyörűen kipókhálózta a bal felső sarkot – Jova Leventének semmi esélye nem volt. Miután csapatunk a második félidőben már több kockázatot vállalt a jobb eredmény érdekében, a vendégek helyzete is könnyebb lett, emiatt aztán a végeredmény nem lett túl szép, 5-1-es vereséget szenvedtünk.

Szurkolóinknak ezúton is köszönjük a buzdítást, s várjuk őket a következő hazai mérkőzésünkre is, amelyre augusztus 26-án kerül sor, az ellenfél a Kaposvár lesz.

 

Szentlőrinc–Vasas 1-5 (0-2)

Labdarúgó NB II, 4. forduló. Kozármisleny, 1000 néző. Vezette: Csonka Bence. Szentlőrinc: Slakta – Molnár, Havas, Dulló, Nagy B. (Keresztes, a szünetben) – Kapronczai (Törőcsik, 69.), Hleba, Fröhlich – Sili, Kondor, Forgács (Kovács D., a szünetben). Vezetőedző: Marián Sluka. Vasas: Jova – Hinora, Litauszki, Tóth B., Silye – Pekár, Hidi, Szatmári (Kapornai, 76.) – Birtalan (Kleisz, 62), Balajti (Vernes, 86.), Radó. Vezetőedző: Bene Ferenc.

Gólszerzők: Kondor (76.), ill. Szatmári (36.), Balajti (43., 66., 78. – 11-esből), Vernes (91.).

 

További eredmények a 4. fordulóból: Kazincbarcika–PMFC 0-1, DVSC–Szolnok 3-0, Budaörs–Gyirmót FC Győr 1-3, Siófok–DEAC 3-2, Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-0, Csákvár–Ajka 0-5, Békéscsaba–Kaposvár 2-2, ETO FC Győr–Soroksár 1-1, Nyíregyháza–Dorog 1-1.A

Tabella állása: 1. DVSC 10 pont (8-1), 2. Nyíregyháza 10 (5-1), 3. Ajka 9, …8. PMFC 7, ….12. Szentlőrinc 4.