Tiszakécskén érvényesíteni kell az akaratunkat – győzni szeretnénk!

A vasárnapi hazai bajnoki után szerdán ismét pályára lép felnőtt csapatunk az Merkantil Bank Liga NB II-ben, hiszen a 16. fordulóban a Tiszakécske vendégei leszünk. Biztos, hogy kemény meccs vár ránk, de pontért, pontokért utazunk.

 

Hamar változnak a dolgok az NB II-ben. Nemrég még annak örültünk, hogy hárommeccses veretlenségi sorozatot produkáltunk, és a jó eredményeknek köszönhetően feljöttünk a hetedik helyre, most, két héttel később meg azon szomorkodunk, hogy egymás után kétszer kikaptunk, és emiatt visszacsúsztunk a tizenegyedik pozícióba. Persze az összképet tekintve nincs semmi probléma, ugyanakkor az is tény, hogy gyorsan vissza kell találnunk a helyes útra.

– Ilyen még nem fordult elő velünk, hogy egymás után két bajnokit elveszítsünk, ez egy új helyzet – fogalmazott vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő. – A játékosaink figyelmét arra hívtuk fel, hogy a céljaink nem változtak a bajnokság kimenetelét és a játékunk képét illetően sem! A stabil labdabirtoklásunk mellett arra kell törekednünk, hogy még több helyzetet alakítsunk ki, még többet támadjuk a kaput.

Szerdán itt a lehetőség a javításra, hiszen újabb bajnoki vár ránk. A 16. fordulóban idegenben lépünk pályára, a 16. helyen álló Tiszakécske vendégei leszünk. Leendő ellenfelünk nem úgy szerepelt eddig, ahogy azt a vezetőség elvárta, ezért nemrég edzőt váltott: Visinka Ede helyére Klausz László érkezett. Az első mérkőzésén nem tudott csodát tenni az új szakvezető, az MTK 4-1-re győzött, de a kécskeiek nyilván abban bíznak, hogy ellenünk begyújtják a rakétákat, és elindulnak felfelé a tabellán. Reméljük, nem így lesz!

– Eléggé érdekes lesz a helyzet, hiszen a Tiszakécske pont most váltott edzőt, ami kissé megnehezíti a dolgunkat a felkészülést illetően. Jó játékosokból álló csapat vendégei leszünk, amely hazai pályán biztosan nyerni akar ellenünk. Érvényesíteni kell az akaratunkat, és a dominanciánknak a rúgott gólok számában is meg kell mutatkoznia – mondta vezetőedzőnk.

A két csapat a legutóbbi szezonban találkozott egymással először. A mérleg teljesen kiegyenlített, egyszer mi, egyszer a Tiszakécske nyert 2-1-re. Ami érdekes, hogy mindkétszer a vendég együttes örülhetett – reméljük, így lesz ez most is!

 

A 16. forduló programja: Tiszakécske–Szentlőrinc (november 9., szerda, 18.00), Soroksár–Dorog, Siófok–Békéscsaba, Nyíregyháza–HR-Rent Kozármisleny, Csákvár–DVTK, Ajka–MTK, Szombathelyi Haladás–Budafok, PMFC–Gyirmót FC Győr, ETO FC Győr–Mosonmagyaróvár, Kazincbarcika–Szeged-Csanád Grosics Akadémia.