Tiszakécskén folytatnánk remek szereplésünket

Kiválóan szerepel NB II-es csapatunk, amely nyolc forduló után is veretlen a mezőnyben, s ennek köszönhetően az előkelő hetedik helyen áll a tabellán. Most vasárnap Tiszakécskére utazunk: a sereghajtó otthonában is pontot, pontokat akarunk szerezni!

 

Nyolc forduló eltelt már a 2021/2022-es idényből, ennyi idő után azért már körvonalazódik, hogy ki milyen erőt képvisel, kitől mire lehet számítani a folytatásban. Örömteli, hogy csapatunk az elmúlt mérkőzéseken bizonyította, bárkivel szemben felveszi a versenyt, megállja a helyét: ennek köszönhetően még mindig veretlen (amit rajtunk kívül már csak az éllovas Szombathelyi Haladás mondhat el magáról), nem mellesleg a középmezőny elejéhez tartozik, a hetedik pozíciót foglalja el.

Ez eddig remek!

Ettől függetlenül a folytatás ugyanolyan kemény lesz, mint amilyen eddig volt: minden meccsen vért kell izzadni a pontokért. Így lesz ez most vasárnap is, amikor a sereghajtó Tiszakécske otthonában lépünk pályára. Bár a két csapatot 13 helyezés és 10 pont választja el egymástól (a javunkra), mindez nem jelent semmit – tudásunk legjavát kell nyújtanunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk! Leendő ellenfelünk újonc ebben az osztályban, még egyetlen meccsét sem tudta megnyerni, csak két döntetlenre futotta erejéből. Legutóbbi három bajnokiját elveszítette, előtte azonban pontot tudott rabolni Szegeden, ami intő jel lehet számunkra.

– A Tiszakécske újonc csapat, amely csont nélkül megnyerte az NB III-as bajnokságot, és azóta erősödött a kerete. Bátor támadófutballt játszik, úgy gondolom, az új edző érkezése biztos hoz változást, szervezettebbek, türelmesebbek lesznek – beszélt az ellenfélről vezetőedzőnk, Marán Sluka. – Nagyon fontos meccs lesz ez mindkét csapat számára! Nekünk továbbra is csak magunkra, a saját teljesítményünkre kell koncentrálnunk, szervezetten, akaratosan kell futballoznunk. El kell érnünk a közös célunkat!

Csapatunk a múlt szombati Magyar Kupa-meccs óta csak erre a bajnokira koncentrálhatott. Miskolcon ugyan 2-1-re kikaptunk, s ezzel búcsúztunk a sorozattól, de annak a mérkőzésnek is megvoltak a pozitív hozadékai.

– A DVTK elleni meccsen jó néhányan bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, konkurenciát jelentenek azoknak, akik a bajnokságban esetleg többet voltak pályán. Jó látni, hogy minden poszton versenyhelyzet van, aminek motiválnia kell a játékosainkat – fogalmazott Marián Sluka.

A 9. forduló programja (szeptember 26.): Tiszakécske–Szentlőrinc (17.00), PMFC–Siófok, III. Ker. TVE–Ajka, Nyíregyháza–Csákvár, Dorog–Budaörs, Békéscsaba–DVTK, Szolnok–Kecskemét, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Soroksár, Budafok–Szombathelyi Haladás, ETO FC Győr–Vasas.

Hajrá Lőrinc!

(Fotó: Dernovics Tamás)