Tisztelünk mindenkit, de nem félünk senkitől

A szerdai, Gyirmót elleni győzelem nagyon sokat ért csapatunk számára, de az már a múlt: ma este ismét a maximumot kell nyújtani annak érdekében, hogy pontot, pontokat szerezzünk a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában.

 

A hangulatra nem lehetett panasz az utóbbi napokban, játékosainknak érezhetően nagyon sokat jelentett, hogy le tudtak győzni egy olyan csapatot, amely az erőviszonyok és a lehetőségei alapján az NB II-ben az élbolyhoz tartozik. Abból az egy sikerből azonban nem lehet sokáig megélni, főleg úgy, hogy itt van a nyakunkon a következő derbi: ma este a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégei leszünk. Egy hét alatt ez lesz a harmadik meccsünk – kemény ez a menet.

- Fiatal csapatunk számára nagyon jól jött, hogy egy nappal most több időnk volt, mint a szerdai, Gyirmót elleni meccs előtt – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a játékosaink frissek legyenek az előttünk álló mérkőzésen, amelyre becsületesen felkészültünk.

Az biztos, hogy pokoli nehéz dolgunk lesz Szegeden. A leendő házigazdák meglepő vereséggel indították a szezont, hazai pályán kikaptak a Békéscsabától (több mint 4000 néző előtt!), ám idegenben, a Csákvár otthonában már nem maradtak pont nélkül, döntetlent értek el. Az újonc ellen, vagyis velünk szemben nyilván meg akarják szerezni a három pontot – ehhez azonban remélhetőleg nekünk is lesz egy-két szavunk!

- Masszív, nagyon jó csapat a Szeged, amelyben NB I-et megjárt futballisták is szerepelnek. Kiváló a stadionjuk, sok szurkoló segíti őket a hazai meccseken. Számunkra ez a bajnoki egy újabb nagy lehetőség arra, hogy bizonyítsuk magunknak azt, hogy bárki ellen fel tudjuk venni a versenyt. Mi tisztelünk mindenkit, de nem félünk senkitől! A játékosaimon látom, meg akarják mutatni, hogy a Gyirmót elleni győzelem nem a véletlen műve volt: nekünk tovább kell gyűjtenünk a pontokat annak érdekében, hogy elérjük a célunkat.

Szombati eredmény a 3. fordulóból: PMFC–ETO FC Győr 2-2. 

A vasárnapi program: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szentlőrinc, Soroksár–Nyíregyháza, DEAC–Dorog, Siófok–DVSC, Kaposvár–Kazincbarcika, Ajka–Békéscsaba, Vasas–Csákvár, Szolnok–Budaörs, Gyirmót FC Győr–Szombathelyi Haladás.

(Kép forrása: www.magyarepitok.hu)