Tizenhat és fél éves volt a gólszerzőnk – Vidnyánszky Mátyás él a lehetőséggel!

Nem mindennapi gólnak lehettek szemtanúi a szurkolók a vasárnapi NB II-es bajnokinkon: Vidnyánszky Mátyás találata nem volt ugyan szépségdíjas, ám az kétségtelenül különlegessé teszi, hogy mindössze tizenhat és fél éves játékos szerezte!

 

A 75. percben, 0-1-es állásnál léphetett pályára Vidnyánszky Mátyás a Mosonmagyaróvár elleni bajnokinkon, s néhány perccel később már „csengetett” is: a 84. percben gólt fejelt. Bár a találat kétségtelenül nagyon szép volt nekünk, szentlőrinci sikerekért szorítóknak, nem ezért marad emlékezetes, hanem azért, mert nem mindennapos, hogy egy mindössze tizenhat és fél éves játékos az NB II-ben feliratkozzon a góllövők listájára. Bár a pontos statisztikát nem ismerjük, nagyon valószínű, hogy Vidnyánszky az egyik legfiatalabb gólszerző a mindenkori magyar második vonalban.

– Ez volt az első gólom az NB II-ben, természetesen nagyon örültem neki – mesélte Vidnyánszky Mátyás, aki nyáron érkezett a csapatunkhoz az ETO FC Győrtől. – Amikor betöltöttem a tizenhatot, már pályára léptem a győrieknél az NB III-as csapatban, vagyis már ott megismerkedtem a felnőtt futballal, de a másodosztályban először szentlőrinci színekben játszhattam. Boldog vagyok, hogy egyre több lehetőséget kapok, miként annak is, hogy meg tudtam hálálni a bizalmat. Remélem, minél többször így fog elsülni a dolog!

Fiatal játékosunk nagyon hamar beilleszkedett, igaz, nálunk ezzel senkinek sem szokott gondja lenni. Jól érzi magát, nagyon jó helyre került, ahol sokat fejlődhet.

– Én még három évig fiatalnak számítok, ebből azért elég sokat tudok profitálni. Nagyon sokat jelent számomra, hogy ennyi idősen az NB II-ben szerezhetek tapasztalatot, a további pályafutásom szempontjából ez biztosan előnyös lesz. Visszakanyarodva a Mosonmagyaróvár elleni meccshez: az egyetlen negatívum az volt, hogy sajnos nem sikerült nyernünk. Úgy éreztem, talán nem voltunk elég bátrak, nem játszottunk elég gyorsan, nem kockáztattunk eleget a győzelem érdekében. De ezen a meccsen már túl vagyunk, remélem, a Kozármisleny ellen megszerezzük a három pontot!

Így legyen!