Tökéletes szezonrajt: négy góllal nyertünk Kaposváron!

Fotó: Kaposvári Rákóczi FC

Nagyon meggyőző, jó teljesítménnyel mutatkoztunk be az NB III. Dél-nyugati csoportjában, a 2023-2024-es bajnoki szezon első fordulójában ugyanis 4-0-ra győztünk Kaposváron.

 

A bajnoki szezon rajtja mindig nagyon fontos, hiszen egy jó eredmény kellő lökést és önbizalmat adhat a folytatásra, ugyanakkor természetesen sosem egyszerű. A csapatok keretében történő nyári változások után ugyanis mindig az első tétmeccs ad csak igazi választ arra, hogy hol is tart a csapatépítés, milyen formában van az együttes a felkészülési időszak után.

Nos, számunkra minden jól sült el a 2023-2024-es idény első bajnokiján! Idegenben, a Kaposvár otthonában léptünk pályára, ahol kemény, küzdelmes mérkőzésre számítottunk. Nem is adták könnyen a három pontot, ugyanakkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy teljesen megérdemelten győztünk! Az első félidő közepéig kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a házigazdák azt az arcukat mutatták, ami vártunk: masszív csapat benyomását keltették. A 32. percben azonban Rétyi Róbert révén megszereztük a vezetést, ez pedig, mint később kiderült, kulcsfontosságú momentum volt.

A második félidőben ugyanis nagy fölénybe kerültünk, és ebben a játékrészben már egyértelmű volt, melyik a jobb csapat, és ki fog győzni. Nem telt el húsz perc, és Németh Márk révén kettőre növeltük az előnyünket, majd egy perccel később már 0-3 állt az eredményjelzőn, ugyanis Kiss Krisztián is betalált. A Kaposvár teljesen padlóra került, nyoma sem volt annak a teljesítménynek, amit az első félidőben nyújtott, mi pedig remekül futballoztunk. Örömteli, hogy ekkora előnynél sem álltunk le, és ennek köszönhetően Rétyi megszerezte második gólját – mivel ez volt az utolsó ezen a mérkőzésen, kialakult a végeredmény, 4-0-ra nyertünk Kaposváron!

Bravó, fiúk!

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT, 1. FORDULÓ:

Kaposvári Rákóczi FC – Szentlőrinc 0-4 (0-1)

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Gál, Heil, Kis-Fónai (Ötvös, 65.) – Ekker, Horváth B., A. Mazzonetto (Pintér M., 54.), Szederkényi, Pusztai – Hampuk (N. Mazzonetto, 77.), Babinszky (Bíró D., 54.). Vezetőedző: Horváth Rudolf

Szentlőrinc: Héninger – Miklós P., Havas, Tamás L., Németh M. (Kiss-Szemán, 67.) – Medgyesi (Keresztes, a szünetben), Kiss K., Kesztyűs – Grabant (Ulrich, 31.), Novák Zs., Rétyi (Szabó Z., 77.). Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Rétyi (32., 74.), Németh (63.), Kiss K. (64.)

 

Az 1. forduló eredményei: Ferencváros II.–Szekszárd 5-0, Érd–Fehérvár II. 2-1, Mohácsi TE 1888–PTE-PEAC 0-0, Dunaújváros–Gárdony 1-1, Iváncsa–Dunaföldvár 4-1, MTK II.–Nagykanizsa 1-1, Bonyhád-Majos–Paks II. 1-2.