Tovább erősödött NB II-es keretünk

Fiatal kapust és szélső támadót igazoltunk első csapatunkba. Keretünk lassan véglegesnek mondható a szezon rajtja előtt.

 

23 éves, eisenstadti születésű kapussal mélyült keretünk, Rátkai Zsolt az NB III-as SC Soprontól tette át székhelyét Szentlőrincre. A játékos korábban az osztrák Rapid Wiennél pallérozódott, valamint egy-egy alkalommal bemutatkozott a magyar U18-as és U19-es válogatottakban is, az Osztrák Kupában is két alkalommal őrizte már a kaput. 

„Sopronból érkeztem Szentlőrincre. A tavalyi NB III-as szezon végén volt egy lehetőségem, ugyanis édesapám ismerte az itteni vezetőséget. Meghívást kaptam próbajátékra, két hétig itt voltam, azt a visszajelzést kaptam, hogy a játékom és a jellemem is nagyon szimpatikus. Harmadikszámú kapusként is fantasztikusan érzem magam Szentlőrincen, boldog vagyok az edzésektől és a lehetőségtől, motivál a stáb profizmusa és a hozzáállásukból teremtődött opciók is” – kezdte Rátkai, akin a sportlégkörben való szocializálódás érződik, új játékosunk határozott kisugárzással rendelkezik, egyenes beszédű. Mindezt tükrözi, ahogy a jövőről vélekedik:

„Fő szempontunk a bennmaradásra koncentrálni, ennek ellenére mégis mindnyájan pozitívan állhatunk hozzá az előttünk álló szezonhoz, mert motivált, fiatal csapatunk van. Szeretném, ha meglepetést okoznánk megint a másodosztályban. Minden nap kőkeményen edzek, fejlődni szeretnék, és ha egyszer megkapom majd a lehetőséget az NB II-es csapatban kezdőkapusként, készen fogok állni, de addig még tudom jól, hogy sokat kell csiszolódnom, így a B csapatban minden héten a legjobb formámat fogom hozni, amikor ott pályán leszek.”

Ahhoz, hogy az új szezonban még kellemetlenebb ellenfél lehessünk bármilyen játékerőt képviselő csapat számára az NB II-ben, fontos, hogy támadó szellemű szélsők terén kellő variációs lehetőségünk legyen. A nigériai Oniugbo Maduka Marius bizonyára nagy segítség lesz ezen a fronton, hiszen robbanékony, lezser, és gólerős szélső támadó, azaz minden megvan benne ahhoz, hogy váratlant húzzon az ellenfél tizenhatosának közelében.

Szemfüles szurkolóink már arról is hírt szerezhettek, hogy Maduka például az Ajka elleni utolsó felkészülési mérkőzésen káprázatos gólt szerzett ollózó mozdulattal. Látványos és egyben eredményes játékot várhatunk új támadónktól, aki a következő gondolatokkal értékelte itt létét és az előtte álló kihívásokat:

„Győrből érkeztem a Fehér Miklós Akadémiáról, végre belekóstolhatok a felnőtt futballba. A legjobb önmagamat szeretném adni a csapat számára. Szeretném a pályán nyújtott teljesítményemmel támogatni a társakat és a klubot, mert én is sok támogatást kapok mindenkitől, amióta itt vagyok. Optimista vagyok, mert kiváló stábbal és játékosokkal dolgozhatok együtt minden nap.”

Sok sikert kívánunk mindkét új játékosunknak szentlőrinci színekben!