Tovább kell gyűjtögetnünk a pontokat, vasárnap a PMFC ellen szeretnénk eredményesek lenni!

A legutóbbi két, győzelemmel végződő bajnokinak köszönhetően NB II-es csapatunk végre nincs sem kieső, sem osztályozós helyen – alattunk van a vonal! Azért dolgozik mindenki, hogy ez így legyen a 38. fordulót követően is, ennek érdekében pedig most vasárnap pontot, pontokat kell szereznünk a PMFC-vel szemben is.

 

Amióta megbízott vezetőedzőként Pichler Gábor átvette a csapatot, egyenesbe jöttünk. Nem csak a játékunk klappolt, hanem elkezdtek jönni az eredmények is, és ebben a helyzetben ez volt a legfontosabb: először is hazai pályán legyőztük a Tiszakécskét (3-2), majd nagy bravúrt végrehajtva idegenben vertük 2-0-ra a dobogós Ajkát.

Ez a két győzelem pedig rengeteget jelentett, hiszen ennek köszönhetően az utolsó előtti, vagyis 19. helyről (ami kieső pozíció volt) feljöttünk egészen a 15.-ig, ami pedig már sima bentmaradást ér. Persze még van vissza két forduló, így sok minden változhat, de azért dolgozik mindenki, hogy a szezon számunkra egy hét múlva le is záruljon. Ehhez pedig az kell, hogy továbbra is gyűjtögessük a pontokat, amire holnap hazai pályán lesz esélyünk: a PMFC-t fogadjuk.

A pécsi piros-feketék szenzációs őszt produkáltak, hiszen a húsz meccsükből mindössze egyet veszítettek el, 39 pontot gyűjtve a DVTK mögött a 2. helyen teleltek – ez feljutást ért volna. A tavasz azonban korántsem sikerült olyan fényesen, 36 fordulót követően ugyanis 52 pontnál tart a PMFC, vagyis 16 bajnoki alatt csak 13 pontot szerzett, így visszacsúszott a 7. pozícióba, ami persze összességében megsüvegelendő eredmény.

– Természetesen ez a meccs is csak egy lesz a sok közül, ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy ez a párharc mindig kicsit más, mint a többi. Bárhol is áll a két csapat a tabellán, mindegy, hogy éppen győzelmek, vagy vereségek után találkoznak, ez egy különleges mérkőzés – fogalmazott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – A héten erre próbáltuk felkészíteni a játékosainkat, akikben igyekszünk magasan tartani a motivációs szintet. Az biztos, hogy nagyon nehéz, kiélezett mérkőzés előtt állunk, mert bár a PMFC az utóbbi időben nem olyan eredményeket ért el, amilyeneket szeretett volna, nagyon masszív, stabilan védekező csapat, amely kevés gólos meccseket játszik. Apró dolgok fognak dönteni. A legutóbbi két győzelem adott nekünk egy olyan pozitív attitűdöt, egy olyan lökést, amelynek köszönhetően a játékosok elhitték, hogy képesek a jó teljesítményre, és arra, hogy meccseket nyerjenek! Reméljük, hogy holnap is eredményesek leszünk!

A baranyai derbire természetesen nagy szeretettel várjuk szurkolóinkat, bízunk benne, hogy sokan buzdítják majd csapatunkat – szükségünk lesz a lelátóról érkező plusz energiára a PMFC ellen!

 

A 37. forduló programja: Szentlőrinc–PMFC (május 14., vasárnap, 17.00), Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gyirmót FC Győr, MTK–Kazincbarcika, Dorog–Ajka, Budafok–Soroksár, Mosonmagyaróvár–Siófok, HR-Rent Kozármisleny–Szombathelyi Haladás, DVTK–ETO FC Győr, Csákvár–Nyíregyháza, Békéscsaba–Tiszakécske.